Ion Iliescu: Eventuala schimbare a premierului, o diversiune a lui Basescu

18-02-2011 00:03

Ion Iliescu

Ion Iliescu a declarat ca actiunile presedintelui Traian Basescu in ceea ce priveste eventuala schimbare din functie a premierului Emil Boc reprezinta o "diversiune" pentru a distrage atentia de la alte probleme.

"Eu cred ca actiunile presedintelui in acest sens sunt o diversiune. A oferit presei prilej de framantare a unei chestiuni pentru a distrage atentia de la altele. Nu cred ca este intentia imediata de a schimba premierul, pentru ca inseamna schimbarea Guvernului si este mai delicata problema. Dar o mica framantare nu este inutila si pentru partidul de guvernamant si pentru coalitia guvernamentala, ca sa stranga randurile", a afirmat Ion Iliescu, intr-o conferinta de presa.

Intrebat cum ar cataloga actuala relatie cu PDL a presedintelui, Iliescu a spuns ca Traian Basescu "nu tine seama de prevederile constitutionale si de atributiunile care ii revin sefului statului".

"In momentul in care a fost ales presedinte al tarii, el (Traian Basescu – n.r.) a incetat sa mai fie lider al partidului din care a provenit. El trebuie sa fie un om cu deschidere catre toate fortele politice, fie la guvernare, fie in opozitie, sa fie factor si de echilibru si de dialog. Or domnul Basescu nu tine seama de nimic", a adaugat Ion Iliescu.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO