Proiectul de lege privind gratierea si modificarea Codurilor Penale, adoptate. Iordache: "Guvernul stabileste prioritatile"


Ultimul update: Vineri 03 Februarie 2017 00:19
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2017 22:07
Categorie: Stiri Politice
Florin Iordache, ministrul justitiei

Guvernul a adoptat ordonantele privind modificarile la Codul Penal si gratierea. Florin Iordache a facut anuntul dupa sedinta de  Guvern de marti seara.

Stire in curs de actualizare

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a declarat, la finalul sedintei, ca s-a aprobat proiectul privind gratierea unor pedepse si ca se va pune acentul pe recuperarea prejudiciilor. A doua masura aprobata vizeaza regimul de executare al pedepselor. A treia masura vizeaza construirea a trei penitenciare noi.

Al treilea proiect aprobat vizeaza modificarea OUG pentru articolul 296 penal si articolul 135 Cod de procedura penala.

Intrebat de ce aceste proiecte s-au discutat marti seara, Florin Iordache a raspuns ca "acum a fost sedinta de Guvern" si ca "era pe odinea de zi". Reporterul ii aminteste ca nu este adevarat, ca nu erau pe ordinea de zi. Iordache: "Numai Guvernul isi stabileste prioritatile."

Proiectul de lege privind gratierea unor pedepse, adoptat de Guvern

Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, un proiect de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache.

"Am adoptat o serie de masuri care vizeaza evitarea unei hotarari pilot la CEDO si in acest sens am adoptat proiectul de lege privind gratierea unor pedepse si a unor masuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizeaza Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat Florin Iordache.

Ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala, adoptata

Guvernul a adoptat, in sedinta de marti, o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Codului penal si a Codului de procedura penala, a anuntat ministrul Justitiei, Florin Iordache. "Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astazi este vorba de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii 296 Cod Penal si a Legii 135 Cod de procedura penala. Practic, prin aceasta ordonanta de urgenta, am facut si am pus in concordanta deciziile Curtii Constitutionale care (...) trebuiau sa fie implementate fie de catre Guvern, fie de catre Parlament", a declarat Iordache.

OUG privind modificarea Codurilor Penale. Sursa: Adevarul.ro

 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO