Ghinion! Din cauza FMI-ului, Boc nu mai pleaca in SUA sa-si ia diploma

05-05-2010 00:00

UPDATE: Noaptea pare sa fi fost un sfetnic bun pentru Emil Boc, care a renuntat la vizita privata, programata pentru joi in America. El urma sa-si ridice de acolo titlul de Doctor in Drept din partea Universitatii din Michigan.

Ba mai mult decat atat, premierul Emil Boc le-a spus si celorlalti ministri sa fie gata sa renunte la alte treburi in aceasta perioada.

"Premierul a renuntat la aceasta vizita si a cerut ministrilor sa stea «cu pusca la picior» in aceste zile, avertizandu-i ca vor fi convocati atat la discutii cu FMI, cat si la alte reuniuni ulterioare", au declarat surse oficiale pentru Mediafax.

Emil Boc urma sa ajunga in SUA pentru a primi titlul onorific de Doctor in Drept din partea presedintelui universitatii americane Michigan State University, in cadrul unei ceremonii de absolvire a unei generatii de studenti.

O misiune a FMI se afla la Bucuresti in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru cea de-a patra revizuire a acordului stand-by incheiat intre Romania si institutia financiara internationala. In urma acestei revizuiri consiliul director al FMI va decide in a doua parte a lunii iunie daca se va elibera cea de-a cincea transa din acord, in suma de 850 milioane euro.

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, i-a informat pe membrii Guvernului, in sedinta de miercuri, ca FMI a cerut reducerea cheltuielilor si majorarea veniturilor inclusiv prin cresterea taxelor si ca deficitul bugetar din 2010 va depasi 5,9% din PIB, Fondul putand accepta un deficit de 6,3-6,4%.

 

Tags: emil boc, fmi, guvern,


VIDEO PROTVPLUS.RO