Gheorghe Popa da explicatii in cazul Loganurilor prea scumpe

×
Codul embed a fost copiat

Daca Politia Romana nu cumpara cele 392 de masini, in urma rezilierii contractului statul roman trebuia sa plateasca penalitati de cel putin 1 miliard de lei.

Eram obligat sa semnez contractul de achizitie, altfel plateam un miliard de lei si daune. Astept sa vad ce va decide ministrul, unde voi merge.
Gheorghe Popa, Chestor de Politie
Acesta este punctul de vedere al chestorului Gheorghe Popa, seful Politiei Romane, demis ieri de ministrul internelor, Cristian David. 

Initial, ministrul i-a cerut chestorului sa rezilieze contractul de achizitie publica, iar apoi a decis sa-l demita pentru ca nu a facut asta.

Seful statului, Traian Basescu, a suspendat marti sedinta CSAT, chiar inainte sa inceapa, pentru ca Guvernul nu a trimis din timp anumite materiale. A pomenit apoi faptul ca Ministerul de Interne a semnat contracte pentru cateva mii de masini, pentru care a luat in final echipamente de trei ori mai scumpe decat autoturismele.
Aproximativ 300 de Dacii Logan au fost dotate cu mici laboratoare ambulante de prelevare a amprentelor, de testare electronica a alcoolemiei, de identificare a masinilor in trafic si de verificare a persoanelor.

Basescu a declarat ca s-au semnat contracte pentru achizitionarea a 392 de autoturisme Logan la pret de 11.700 euro, pentru care s-au contractat echipamente de 44.000 de euro.

Citește și
Dacia Logan
DNA va "studia" cele 392 autoturisme Logan ale Politiei
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Ministrul de interne, Cristian David, i-a dat dreptate presedintelui. Contractul nu a fost in regula, asa ca in septembrie a trimis corpul de control sa ancheteze situatia.


Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a sefului Politiei
Tariceanu a semnat decizia de eliberare din functie a sefului Politiei

Informatia a fost confirmata de Guvern printr-un comunicat in care se arata ca premierul Tariceanu a dat curs solicitarii ministrului Internelor si Reformei Administrative, Cristian David.

DNA va
DNA va "studia" cele 392 autoturisme Logan ale Politiei

Ministerul de Interne le-a trimis procurorilor anti-coruptie o sesizare in cazul costisitorului parc auto pe care l-a comandat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Loganul de 55.000 de euro accelereaza nervii electorali!
Loganul de 55.000 de euro accelereaza nervii electorali!

O Dacie Logan pentru politie, care poate ajunge si la 55.000 de euro, a deschis drumul catre un nou conflict intre Palatul Victoria si Cotroceni.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.