George Simion, întrebat dacă parlamentari ai AUR au fost amendaţi după protest: Aşa ar fi logic, recunosc şi nu regret

Ultima actualizare: 21-12-2021 21:40
protest, AUR, Parlament - 15
Agerpres

Liderul AUR, George Simion, afirmă, întrebat dacă reprezentanţi ai grupului parlamentar AUR au fost amendaţi în urma protestelor de marţi, de la Parlament, că "aşa ar fi logic", el adăugând că "recunoaşte şi nu regretă fapta".

Deputatul AUR arată că va ataca în instanţă sancţiunile primite şi că îi va sprijini şi pe cei din societatea civilă, despre care susţine că au participat la protest şi au fost sancţionaţi, în demersurile în justiţie.

Liderul AUR a afirmat că va contesta sancţiunile în instanţă.

"Mergem în instanţă să dovedească cei de la Jandarmerie, că probabil ei au aplicat aceste sancţiuni, dacă nu le-a scris domnul Bode (ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode - n.r.) cu mânuţa lui. Am văzut că dădea informaţii aşa, care nu se confirmă pe parcursul zilei de astăzi, şi spunea cum ar trebui să acţioneze Jandarmeria. Eu cred că nu are calificare domnul Bode să dea sfaturi privind ordinea publică. Acum, o să contestăm în instanţă, să spună instanţa, urmăm căile legale, o să sprijinim şi societatea civilă, şase organizaţii ale societăţii civile”, a declarat George Simion, la Antena 3, citat de News.ro.

Întrebat dacă se aşteaptă să se deschidă un dosar pe numele său, Simion a răspuns: "De ce?".

"Un senator PSD a cerut asta, a spus lucrurile astea. Eu cred că ar trebui să-şi retracteze declaraţiile publice. Pentru că trebuie să ai o justificare cumva, nu?” a adăugat Simion.

"Îi felicit pe jandarmi pentru că nu au ascultat ordinele de la Bode sau de la Cioloş”, a mai spus Simion, el subliniind că la protestele de marţi de la Parlament nu au existat violenţe, aşa cum au existat la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

George Simion, întrebat cine a organizat protestul de la Parlament: Societatea civilă, oamenii liberi/ Suntem catalogaţi golani, huligani, în fel şi chip. Dar ce am făcut, până la urmă?  

George Simion a mai spus că protestul a fost organizat de "societatea civilă, oamenii liberi”, el susţinând că formaţiunea pe care o conduce a avut aproximativ 2.000 de reprezentanţi la protest.

"Am participat, am fost acolo, de la 7.30, am calmat spiritele, am reuşit să detensionăm anumite chestii, am vorbit cu jandarmii, îi felicit, nu ştiu cum îl cheamă pe şeful dispozitivului şi pe şeful de pe Bucureşti, dar faţă de alţi ani am văzut o diferenţă. Acum nu au existat protestatari violenţi decât câţiva şi nu am văzut o intervenţie disproporţionată. Am văzut... domnul Cioloş este tulburat, cere demisii, cere să cadă capete, dar parcă nu am văzut pe nimeni că se tăvăleşte pe jos prin Parlament", a declarat George Simion, conform News.ro. 

El a susţinut că oamenii "au intrat puhoi" în curtea Palatului Parlamentului, adăugând că "bine că nu au intrat în Parlament". Simion a afirmat că i s-a solicitat să nu intre oamenii în Parlament şi că s-a "asigurat" de acest lucru.

Întrebat cine a organizat protestul de marţi de la Parlament, Simion a răspuns: "Societatea civilă, oamenii liberi".

"Sunt mai multe organizaţii, AUR a anunţat că participă, a mobilizat organizaţiile locale. Au participat şi din partea noastră 2.000 de membri şi în total eu estimez că au fost 15.000 de persoane”, a mai spus Simion.

El a respins criticile la adresa protestatarilor.

"Suntem catalogaţi golani, huligani, în fel şi chip. Dar ce am făcut, până la urmă? Am protestat, e dreptul nostru la libera exprimare”, a adăugat George Simion.

Întrebat cine sunt oamenii care au forţat intrarea în Parlament, liderul AUR a răspuns că nu a fost la intrarea de la Senat, acolo unde a fost o tentativă de a intra.

Simion s-a delimitat de persoanele care au provocat acte de violenţă şi vandalism, arătând că printre manifestanţi erau oameni care l-au înjurat.

"Nu pot să-mi asum toţi oamenii, 15.000 care au fost la această manifestaţie şi nu ştiu cu cine au votat. (...) Eu pot să-mi asum membrii mei şi să iau atitudine pe linie de partid”, a adăugat Simion.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO