Antonescu: Increderea noastra in premier e zero, dar am putea vota Guvernul


Ultimul update: Joi 05 Iulie 2012 19:58
Data publicarii: Joi 17 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice
Crin Antonescu

UPDATE - Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul sau va vota probabil impotriva investirii Guvernului Boc, avand in vedere premierul, adaugand ca ar putea vota totusi pozitiv, in cazul unui program cu masuri coerente si necesare.

 

"Avand in vedere cine este prim-ministru si ca increderea noastra in acest prim-ministru este zero sau chiar minus, este probabil ca nu vom vota investirea. Daca vom avea de-a face cu un program care sa fie, cel putin pe hartie, un program dominat de masuri necesare si coerente, s-ar putea sa acordam acest vot de investitura", a spus Antonescu.

"Desemnarea lui Emil Boc este o alegere nefericita", a afirmat presedintele PSD, Mircea Geoana, care l-a acuzat pe seful statului ca "a nesocotit rezultatul si realitatea de dupa alegeri".

Potrivit liderului PSD, Emil Boc este considerat "unul dintre cei mai slabi prim-ministri din ultimii 20 de ani".

"Traian Basescu doreste sa acopere urmele fraudarii alegerilor prezidentiale si nu isi putea permite un premier independent", a acuzat Geoana.

Presedintele PSD Timis, Ilie Sarbu, a declarat ca se astepta la aceasta numire inca din campania electorala si ca "ramane de vazut" daca noul cabinet va fi validat de Parlament.

Liderul PNL Covasna, Marius Obreja, considera ca desemnarea lui Emil Boc in fruntea viitorului Guvern este o "decizie neproductiva" pentru tara, adaugand ca in acest caz se poate vorbi de "o trompeta veche, a carei valoare a fost deja verificata".

"Vom sustine un guvern condus de Emil Boc pentru ca din punct de vedere logic si rational am putea sa nu sustinem si atunci am avea alegeri anticipate si am mai pica doua guverne sau putem sa sustinem un Guvern si sa iesim odata din logica asta. Asta arata configuratia politica si sa depasim situatia de instabilitate", a explicat Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale din Camera Deputatilor.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO