Gafă a primarului Gabriela Firea: I s-a adresat șefei ANM cu numele de „Dăncilă”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 25 Februarie 2018 14:55
Categorie: Stiri Politice
Gabriela Bancila

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încurcat numele de familie al șefei Centrului Național de Prognoze Meteorologice cu cel al premierului, numind-o Gabriela Dăncilă, în loc de Băncilă.

Gabriela Firea a convocat, duminică, un comandament de iarnă la sediul Primăriei Capitalei.

Astfel, atunci când a introdus-o pe șefa Centrului Național de Prognoze Meteo, Gabriela Firea a precizat: „Revenind la măsurile luate și la informațiile meteo, chiar vreau să o rog pe doamna Gabriela Dăncilă să ne spună la ce să ne așteptăm în orele următoare, la noapte și mâine și, bineînțeles, din semnalele pe care le are, ce ne poate anunța și pentru ziua de marți, urmând ca domnul prefect să intervină după informațiile primite de la doamna Băncilă.”

A doua oară când i-a pronunțat numele, primarul Firea s-a corectat și a numit-o Băncilă.

Puteți urmări gafa primarului Gabriela Firea la minului 08.40: 

O avertizare de cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 10.00, fiind valabilă până marţi, la ora 14.00. Conform ANM, Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla de duminică, ora 3,00, sub Cod portocaliu de temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât şi ziua. În aceste zone, valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar şi pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

Ca urmare, Gabriela Firea a anunțat închiderea școlilor din Capitală luni și marți. 

„Am luat decizia ca luni şi marţi să nu aibă loc cursuri în Bucureşti şi probabil se va extinde această decizie. (...) Este vorba despre vânt, ger, două fenomene suprapuse şi de asemenea ninsoare temporar abundentă”, a spus ea.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO