Gabriela Firea, scrisoare pentru bucureșteni: ”Dragnea nu vrea decât să provoace haos”


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 19:29
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 17:48
Categorie: Stiri Politice
Gabriela Firea, Liviu Dragnea

Gabriela Firea a transmis o scrisoare deschisă bucureştenilor în care anunţă că, prin proiectul de buget pe 2019, primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro.

 

Firea spune că aceasta ar fi dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe bucureșteni.

De asemenea, primarul general îi avertizează pe bucureșteni că, anul acesta, vor ”resimți o criză acută, și toate acestea în timp ce președintele PSD se laudă cu creștere economică și rezultate deosebite în economie”.

”Dl. Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală și să ne învrăjbească” - mai spune Gabriela Firea..

Mesajul complet al primarului general al Capitalei, Gabriela Firea:

Scrisoare deschisă către bucureșteni

Dragi bucureșteni,

Cu toată responsabilitatea, va aduc la cunoștință că, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finanțe, Capitalei României i se taie 180 milioane de euro, adică aproape 25% din buget!

Trag concluzia că Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, îi urăște pe bucureșteni. Niciodată un om politic nu a fost atât de înverșunat la adresa bucureștenilor și, totodată, la adresa locuitorilor municipiilor din țară. Pentru că tuturor orașelor și chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mână le-a dat, și cu două-trei le-a luat.

Se spune că s-au tăiat bani mulți de la Primăria Capitalei, pentru a fi alocați la sectoare. Este un măr otrăvit! Dl Dragnea nu vrea decât să provoace haos în Capitală și să ne învrăjbească. Atât Primăria Capitalei, cât și cele de sector, au nevoie de finanțare, pentru că îndeplinesc atribuții diferite. În mintea Domnului Dragnea, este bine să tai de la transport, să dai bani la salubritate.

Dar să ne întoarcem la realitate: cetățenii au nevoie și de autobuze, și de curățenie, și de reparații la străzi, de sănătate, educație, parcuri etc. Nu cerșim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obținuți în București. Deci, sunt banii noștri, nu ai Domnului Dragnea. Aici își au sediul ambasadele, vin cei mai mulți turiști, o Capitală este cartea de vizită a întregii țări, așa cum un municipiu este blazonul fiecărui județ.

Și chiar dacă vrea sau nu dl. Dragnea, Bucureștiul găzduiește jumătate de an reuniunile Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mai ales în acest moment, cu bugetul nu se joacă alba-neagra, cum s-au jucat cu apa unii oficiali ministeriali, care spuneau ba că e bună, ba că nu-i bună, ba că iar e bună apa din București...

Atrag atenția că cetățenii vor fi direct prejudiciați, pentru că sectoarele nu au competențe prin lege să achite facturile pentru: transport public în comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toată țară, iluminat public, mari lucrări de infrastructură: poduri, pasaje, supra-lărgiri, cămine de bătrâni, centre pentru persoane fără adăpost, grădinițe sociale, 15 teatre etc. Cine se va ocupă, în aceste condițîi, de toate acestea?

Dl. Dragnea va veni în curând să ceară votul, prin reprezentanți, la alegerile europarlamentare. La fel va veni și să ceară votul pentru a ajunge președintele țării. Un om politic care izolează țară, distruge partidul, îi sacrifică pe oameni, pentru că să-și atingă scopurile, îi învrăjbeste pe colegi unii împotriva celorlalți, manipulează și distorsionează realitatea. Sunt convinsă că, din ce în ce mai mulți români, îl evaluează la adevărată dimensiune distructivă și îi vor arată prin vot opinia lor.

Bucureștenii trebuie să știe că anul acesta vom avea cu aproape 25% mai puțin în toate domeniile, vom resimți o criză acută, și toate acestea în timp ce președintele PSD se laudă cu creștere economică și rezultate deosebite în economie. Se mândrește că a mărit pensii și salarii, de parcă le plătește din contul lui personal. Eram și eu prezentă, și alți mulți colegi de bună credință, când am decis împreună măsurile importante din Programul de guvernare. Nu este meritul lui, este meritul nostru, al tuturor celor care am muncit!

Voi înștiința toate grupurile parlamentare în legătură cu pericolul care se abate asupra Bucureștiului! Sper să mi se alăture și ceilalți primari din țară, care îi reprezintă cu cinste pe cetățeni, și nu acceptă senin ghilotina Dlui Dragnea, care îi pedepsește pe români : începând cu bucureștenii, și continuând cu clujenii, ieșenii, constănțenii, orădenii, ploieștenii, aradenii, buzoienii, sibienii, brașovenii etc.

Le transmit rugămintea atât partenerilor de guvernare, domnului Președinte Tăriceanu, cât și colegilor din Comitetul Executiv al PSD, să nu se lase mințiți încă o dată de planșele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea în ședința, prin care îi va minți că bugetul este roz. Vor avea de suferit cetățenii din întreagă țară, se vor bloca sau încetini majoritatea proiectelor de investiții, iar Dl Dragnea va continua să spună, în ciuda evidenței, că totul este bine și frumos.

Nu sacrificați acest popor pentru un om răzbunător și cinic, care nu urmărește decât salvarea personală!


Cu respect,
Gabriela Firea
Primar General al Capitalei”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO