Premierul Cîţu, despre scandalul cu ministrul Sănătăţii: ”Este normal să fac verificări”

Dată publicare: 09-03-2021 15:01
Dată actualizare: 09-03-2021 15:07


Cîțu Voiculescu

Premierul Florin Cîțu a făcut marți o serie de precizări pe pagina personală de Facebook în legătură cu „ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii”.

Şeful Executivului a afirmat că este normal să fie făcute verificări cu privire la sesizările pe care le primeşte, indiferent de unde vin ele, iar informaţia conform căreia nu ar fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare judeţ este una incorectă.

Redăm mai jos mesajul integral al premierului.

„Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătăţii a suscitat multe discuţii tendenţioase în spaţiul public. Aşa că fac următoarele precizări:

1. Susţin transparentizarea informaţiilor de către toate autorităţile statului. Oamenii trebuie să ştie date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare şi despre orice altă informaţie de interes public.

2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informaţia cum că nu aş fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare judeţ este incorectă.

3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informaţiilor de interes public, cu menţiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal şi cu avizele necesare.

4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.

În cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, a scris Florin Cîţu marţi pe Facebook.


Cîţu a anunţat anterior că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia

 

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat luni că vor fi făcute verificări dacă Ministerul Sănătăţii a respectat legislaţia atunci când a publicat date referitoare la pandemie, precizând că erau necesare mai multe avize.

În replică, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a precizat că date referitoare la numărul de teste ar fi trebuit să fie publicate cu mult timp înainte. „Nu există date publice secrete”, a subliniat ministrul.

Ulterior, el a revenit cu o postare pe Facebook, în care şi-a prezentat argumentele în favoarea prezentării acestora date, a precizat că nu există niciun conflict între el şi premier. ”Aştept să aflu şi eu pe cine am supărat şi, mai ales, de ce”, conchide el.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO