Firea s-a filmat pe Facebook recitând ”balada caloriferului”: ”Cri cri, calorifer gri”

Ultima actualizare: 17-12-2019 15:46
Gabriela Firea, calorifer
Pro TV

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea s-a filmat, marți, într-o transmisie LIVE postată pe Facebook, în timp ce ”cânta” ”balada caloriferului” la biroul său de la sediul Primăriei Municipiului București.

 

Firea spune că a ales să transmită acest mesaj ironic după ce, luni, unele publicații online sau TV au arătat că primarul general se încălzește în această iarnă la birou cu un calorifer electric, și nu la unul racordat la rețeaua de termoficare RADET, așa cum ar fi fost normal - RADET fiind una dintre regiile municipalității care a falimentat recent, oficial.

Ce buget, ce asumare, ce legi electorale, ce trafic și poluare???!! Ieri, tot FB-ul “cânta” balada caloriferului! Ca să vedeți cât de puerili au ajuns unii postaci și chiar influenceri... Așadar, suntem acum în direct atât eu, cât și caloriferul-vedetă!” - a anunțat ea.

Marți, edilul Bucureștiului a ținut să anunțe public, într-o transmisie LIVE pe Facebook, faptul că sediul Primăriei Capitalei nu este racordat la RADET, deoarece așa a fost construit, astfel, că această clădire are o centrală proprie.

Cu toate acestea, pentru a face economie, Firea spune că, uneori, mai folosește și un calorifer electric.

Aici lucrez eu de obicei și recunosc, mărturisesc sincer că mai sunt situații în care este nevoie și de un calorifer. Nu, nu, în cazul în care vă gândeați și doreați să transmiteți mesaje negative despre RADET, nu. Nu suntem racordați la regia de termoficare, avem la Primăria Capitalei o centrală proprie, dar pentru ca o încăpere de nivelul acesteia, care, dacă puteți obsreva este foarte lungă, are aproape 20 de metri lungime și 8 metri lățime, ar trebui ca centrala să fie dată la o temperatură foarte mare și ar însemna și costuri foarte mari.” - a anunțat primarul general.

În continuare, Gabriela Firea a parafrazat ”Balada unui greier mic”, recitând ... ”cri cri calorifer gri”.

”Neavând ce comenta despre aceste șantiere ale Capitalei, pe care, da, echipa Gabrielei Firea le-a repus pe roate, le-a reînceput, și unele sunt deja finalizate, iar altele sunt în curs de finalizare, a făcut vâlvă pe Facebook bietul calorifer. Așa cum glumeam trist în anunțul LIVE-ului, balada acestui calorifer gri. Știți cum se spune: pornind de la cri cri toamnă gri, și aici cri cri calorifer gri. E păcat, ce să spun? E mare păcat că aici a ajuns și politica, a ajuns aici și o parte din presă, fiindcă nu vreau să cad în păcatul generalizării.” - a mai afirmat ea.

Recent, activitatea RADET, fosta regie de termoficare a Capitalei, a fost transferată la o nouă companie a muncipalității.

„Termo-energetica" preia țevile și livrarea agentului termic, dar nu și datoriile istorice uriașe, care sunt imputate acum de „Elcen", producătorul de energie termică, primăriei Capitalei.

Reprezentanții „Elcen" spun că bucureștenii pot rămâne fără căldură după această preluare, dacă primăria va întârzia mai mult de două luni plata facturilor curente.

Peste 50 de persoane s-au adunat în urmă cu câteva zile în faţa Primăriei Capitalei, pentru a protesta faţă de lipsa apei calde şi a căldurii din unele zone din Bucureşti. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO