Firea: ”După CEx am primit apeluri și mesaje de susținere de la mai mulți colegi”

functionari primarie
Pro TV

Gabriela Firea, a declarat, duminică seară, că după şedinţa de sâmbătă a Comitetului Executiv (CEx) al PSD, în care a cerut demisia ministrului de Interne Carmen Dan, a fost sunată şi a primit mesaje de susţinere de la mai mulţi colegi.

Firea a susţinut că situaţia din partid nu esta aşa cum a fost prezentată, drept "un succes fulminant" al lui Liviu Dragnea împotriva sa, relatează news.ro.

Firea a mai spus că în CEx au existat două persoane care "au fost încurajate" să spună lucruri împotriva sa, iar majoritatea colegilor săi, care de obicei întervin în şedinţele partidului, nu au luat cuvântul, spunându-i că, deşi sunt conştienţi că ea are dreptate, nu au vrut să îşi arate în mod deschis susţinerea.

Firea a susţinut, la un post tv, că în cursul zilei, dar şi sâmbătă, în timpul şedinţei CEx, a primit mesaje de susţinere din partea mai multor colegi din PSD.

"Mi s-a spus că, deşi sunt conştienţi că am dreptate, nu este momentul să arate în mod deschis susţinerea faţă de ce am spus eu. Este şi asta o consolare, dar ca şi atmoferă, pot să vă spun că nu este aşa cum a fost prezentat, ca un succes fulminant al domnului Dragnea împotriva mea, pentru că doar vreo două persoane au fost influenţate cumva ca să spună lucruri împotriva mea. (...) Ceilalţi colegi, foarte mulţi, nu au luat cuvântul, iar unii dintre ei vorbeau de fiecare dată în CEx. Este un semn de întrebare că oameni foarte vechi în partid, acum văzând cum se derulează lucrurile, au stat deoparte", a declarat Gabriela Firea.

Citește și
Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, face declaratii de presa, dupa ce a fost audiata in Comisia de aparare a Camerei Deputatilor.
Prima reacție a șefei MAI, după acuzațiile lansate de Gabriela Firea
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ea s-a plâns, din nou, de atitudinea unui "domn deputat" care nu este membru CEx şi care a jingnit-o şi a avut un limbaj nepotrivit la adresa sa, ea spunând că liderul PSD, Liviu Dragnea, care era la doi metri de ea, nu a intervenit ci, dimpotrivă, l-a încurajat din priviri si i-a dat cuvântul.

"A avut un limbaj neadecvat un domn deputat care nu este în CEx. Nu este normal ca în CEx să se exprime faţă de un vicepreşedinte oameni care nu fac parte din CEx, să mă tragă la răspundere, să mă certe. Nu vreau să-i fac publicitate gratis şi să spun cine este, dar a mai avut astfel de reacţii în relaţia cu presa şi este dureros pentru mine să fiu la doi metri de domnul preşedinte Dragnea şi să nu intervină când un coleg care nu este în CEx are astfel de reacţii împotriva mea. Ba dimpotrivă, i-a dat şi cuvântul şi l-a şi încurajat din priviri. Aceeaşi persoană a avut o atitudine negativă şi faţă de reprezentanţii de la Bruxelles", a afirmat primarul Capitalei.

Ea a mai spus că nu vrea să transforme Bucureştiul într-un maidan.

"La Târgul de Crăciun am fost lăsată singură, pentru că protestatarii de profesie au pătruns în piaţă, lăsaţi chiar de jandarmi şi au dărâmat scena. I-am reproşat doamnei ministru că a încercat să transfere răspunderea pe umerii prefectului, o funcţie publică mai rar amintită. Deodată a apărut ca personaj principal prefectul. S-a menţionat în presă numele prefectului, a doua zi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a spus că prefectul a dat ordinul de intervenţie, asta după ce a văzut că intervenţia este considerată agresivă şi că sunt discuţii în spaţiul public, iar Jandarmeria, prin excese, are de suferit la capitalul imagine. A arătat cu degetul către prefect, apoi au asociat prefectul cu mine, pentru că a lucrat doi ani de zile cu mine", a mai spus Firea.

Firea: Corina Creţu m-a sunat pe mine pentru a-mi spune despre îngrijorările de la Bruxelles pentru că Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon

"Corina Creţu m-a informat că a discutat cu ceilalţi comisari europeni şi cu preşedintele Juncker şi au întrebat-o ce se întâmplă la Bucureşti, pentru că ar trebui să înceapă pregătirile pentru preşedinţia rotativă, toţi sunt preocupaţi de securitate. Doamna Creţu a spus că va transmite informaţiile şi că crede sau speră să se ia măsuri. M-a sunat pe mine pentru că nici înainte de CEx, nici pe parcursul verii Liviu Dragnea nu i-a răspuns la telefon.. Nu că e o coaliţie a mea cu Corina Creţu", a mai declarat sâmbătă primarul Capitalei.

 

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Dăncilă, despre cererea de demitere a șefei MAI:
Dăncilă, despre cererea de demitere a șefei MAI: "În orice partid există discuţii contradictorii"

Premierul Viorica Dăncilă consideră că gestul primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a cere demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, nu denotă un conflict, ci "o discuţie între două colege".

Prima reacție a șefei MAI, după acuzațiile lansate de Gabriela Firea
Prima reacție a șefei MAI, după acuzațiile lansate de Gabriela Firea

Șefa MAI, Carmen Dan, a declarat, după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a cerut să demisioneze CexN că „lucrează bine cu primăria, iar aici nu este vorba de persoane, ci de instituții care trebuie să funcționeze”.

Firea, atac fără precedent la Carmen Dan și Liviu Dragnea: ”Nu vreau să-mi fie rușine pe stradă”
Firea, atac fără precedent la Carmen Dan și Liviu Dragnea: ”Nu vreau să-mi fie rușine pe stradă”

Atac fără precedent al Gabrielei Firea la adresa şefului sau de partid, Liviu Dragnea. Primarul Capitalei s-a dezlănțuit și l-a acuzat pe liderul PSD că boicotează proiectele pentru București.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.