Eugen Tomac, despre decizia CCR: ”Mă surprinde, este o Curte politico-juridică”

Ultima actualizare: 24-02-2020 16:20
Eugen Tomac
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PMP, Eugen Tomac, s-a declarat surprins luni de faptul că CCR a decis că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

El a precizat că preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia să convoace de îndată partidele la consultări, pentru ca ţara să aibă un guvern capabil să gestioneze treburile publice într-un moment de tranziţie.

"Preşedintele are obligaţia de îndată să convoace partidele la consultări. Cred că ţara trebuie să aibă în timpul cel mai scurt un guvern capabil să gestioneze treburile publice într-un moment de tranziţie. Este o decizie, aşteptăm să o vedem în Monitorul Oficial, dar pe mine, personal, mă surprinde această decizie a Curţii Constituţionale, care este o Curte politico-juridică şi o confirmă implicit această decizie", a afirmat Tomac, potrivit Agerpres.

El a adăugat că alegerile vor fi la termen, precizând că această 'aventură' cu alegerile anticipate trebuie să înceteze.

"Vom avea alegeri la termen, cred că această aventură legată de alegerile anticipate trebuie să înceteze astăzi şi noi de la început am spus că există riscul de a împinge ţara într-o criză, într-un haos şi iată că nu suntem departe de acest moment", a susţinut Tomac.

În context, el a precizat că, dacă va avea loc, PMP va participa cu siguranţă la şedinţa plenului parlamentar reunit pentru învestirea Guvernului Orban II, pe care îl va vota.

"Dacă se va ţine plenul, cu siguranţă vom participa, aşa cum am anunţat, şi vom vota pentru învestirea Guvernului Orban. În cazul în care se va anula şedinţa din plen, bineînţeles că aşteptăm invitaţia preşedintelui, pentru că este obligat prin Constituţie să convoace partidele la consultări", a încheiat Tomac.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO