Emil Boc: Nu ma gandesc la demisie de la sefia PDL; Nu exista in plan niciun congres al partidului

28-04-2012 15:05

Vasile Blaga, Emil Boc si Elena Udrea | PDL

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, ca nu i s-a cerut demisia de la conducerea partidului si ca nu se gandeste la un astfel de gest. El a precizat ca deciziile necesare vor fi luate la finalul ciclului electoral.

Potrivit lui Emil Boc, congresele se fac la sfarsitul ciclului electoral, iar ciclul electoral se incheie in noiembrie. "Nu avem in plan niciun congres", a declarat el, raspunzand unei intrebari.

Intrebat daca Gheorghe Stefan si Mihai Stanisoara i-au cerut demisia, Emil Boc a spus ca nu este adevarat.

"Nu mi-au cerut, nu ma gandesc la demisie, cand va fi gata ciclul electoral vom lua deciziile necesare. Guvernul a fost sustinut de patru partide, imi asum partea pentru PDL - am avut probleme la unii oportunisti, dar votul de ieri (vineri - n.r.) ne-a demonstrat ca si la un alt partener, minoritati, unele voturi au fost pentru motiune. Nu toti din grupul minoritatilor au votat motiunea", a afirmat Boc in conferinta de presa in care si-a anuntat candidatura pentru un nou mandat de primar la Cluj-Napoca.

Boc a spus ca responsabilitatea apartine si coalitiei, reiterand ca "prefera" un fair-play.

"Aceasta e viata democratica, preferam un fair play, un partid care nu mai vrea sa ne spuna, Guvernul se retragea si se oferea sansa unui nou guvern. Doar in Parlament, prin vot mascat secret, s-a vazut intentia unor colegi. PDL se mobilizeaza in moment grele, cand Nastase ameninta cu desfiintarea, Tariceanu ne-a dat afara de la guvernare, PDL se mobilizeaza la greu si adevaratii PDL-isti se mobilizeaza la greu", a declarat el.

Liderul PDL Radu Berceanu sustine, potrivit RFI, ca intreaga conducere a PDL ar trebui sa ceara organizarea rapida a unui congres extraordinar, inainte sau dupa alegerile loale, precizand ca problema este daca echipa de conducere "va reusi sa faca macar in opozitie o performanta mai buna".

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, vineri, ca Emil Boc este si ramane presedinte al PDL, precizand ca niciun lider al formatiunii nu i-a cerut acestuia sa plece. Voinescu a spus ca la sediul PDL are loc o intalnire informala a liderilor PDL.

Surse din partid spuneau insa ca liderii organizatiilor PDL din Mehedinti si Neamt, Mihai Stanisoara, respectiv Gheorghe Stefan, au cerut, vineri, demisia presedintelui PDL, Emil Boc.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO