Emil Boc: "Motiunea va fi respinsa si Guvernul isi va continua activitatea"


Ultimul update: Marti 19 Iunie 2012 12:06
Data publicarii: Luni 23 Aprilie 2012 12:37
Categorie: Stiri Politice
Emil Boc

Presedintele PDL Emil Boc s-a aratat convins de faptul ca motiunea de cenzura nu va fi adoptata in Parlament, iar Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu isi va continua mandatul.

"Eu va spun concluzia analizei noastre. Motiunea va fi respinsa si Guvernul isi va continua activitatea, iar coalitia este solida din acest punct de vedere. Exista un punct de vedere unanim la nivelul coalitiei de respingere a motiunii si de continuare a guvernarii" a declarat Emil Boc. Potrivit liderului PDL, calendarul motiunii va fi stabilit luni de Birourile Permanente ale celor doua Camere legislative.

USL a depus, miercuri, motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Documentul, intitulat "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!", a fost depus la Birourile Permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Motiunea de cenzura este semnata de 116 parlamentari, numarul minim necesar pentru initierea acestui demers. Documentul are 15 pagini si este structurat pe trei capitole.

Udrea: Parlamentarii PDL care voteaza motiunea de cenzura sa-si asume si sa treaca la USL

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a declarat ca motiunea de cenzura nu va trece de Parlament si ca parlamentarii PDL care voteaza motiunea "trebuie sa-si asume si sa treaca la USL".

"Deci, cine voteaza motiunea trebuie sa-si asume si sa treaca la USL", a precizat Udrea. In opinia sa, motiunea de cenzura nu va gasi sustinerea necesara si a aratat ca are "dubii" ca initiatorii motiunii ar dori ca aceasta sa treaca.

"Pe de alta parte, am dubii ca ei insisi vor, pentru ca nu ii vad capabili sa preia guvernarea in acest moment, si nici nu cred ca isi doresc sa preia guvernarea, pentru ca neavand solutii nu intra in alegeri dupa cateva luni de guvernare, categoric prabusiti in scor", a precizat Elena Udrea inainte de sedinta BPN al PDL.

Sursa: Mediafax Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO