Emil Boc: Monica Iacob-Ridzi a trimis o cerere de autosuspendare din PDL

26-02-2011 16:04

Emil Boc

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, ca Monica Iacob-Ridzi a transmis Biroului Permanent o cerere de autosuspendare din partid

"Da. A trimis cerere de autosuspendare din partid", a spus Boc. El a mentionat ca o formula statutara va fi consfintita in 5 martie, data la care urmeaza sa aiba loc reuniunea Consiliului National de Coordonare (CNC).

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat recent ca a decis sa propuna Consiliului National de Coordonare al PDL ca acei membri PDL care sunt trimisi in judecata prin rechizitoriu al Parchetului sa fie suspendati din partid pana la solutionarea definitiva in justitie a situatiei lor.

Actualul Statut al PDL nu contine prevederi in acest sens. Fostul ministru Monica Iacob Ridzi a declarat recent ca s-ar fi autosuspendat din partid daca statutul formatiunii i-ar fi permis. Ea s-a declarat in favoarea propunerii lui Emil Boc referitoare la suspendarea din partid a celor trimisi in judecata, dar a spus ca si-ar dori sa aiba si acum posibilitatea statutara de a se autosuspenda in faza de urmarire penala.

Ridzi a precizat ca nu va demisiona din Parlament.

Plenul Camerei Deputatilor a respins, in decembrie 2010, cererea DNA de incuviintare a perchezitiei informatice in cazul Ridzi, precum si cererea de extindere a cercetarii penale.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO