Emil Boc, dupa ce a vizitat-o pe Ridzi la inchisoare: "Starea sanatatii nu este buna chiar deloc, are nevoie de sprijin"

Emil Boc, Monica Iacob Ridzi

Fostul premier Emil Boc, care a vizitat-o marti pe Monica Iacob Ridzi la Penitenciarul Gherla, unde aceasta este incarcerata in perioada de carantina, spune ca starea de sanatate a fostului ministru "nu este foarte buna".

Emil Boc a declarat ca a stat aproximativ o ora si jumatate la Monica Iacob Ridzi, cu care a discutat aspecte, in special, "de familie, de sanatate, de probleme, de relatia cu familia".

"Am vizitat-o, marti, pe doamna Ridzi, la Sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, conform procedurilor legale, cu o cerere aprobata de conducere. Din nefericire, starea sanatatii ei nu este foarte buna, nu este buna chiar deloc si sper sa aiba sansa sa isi trateze sanatatea, pentru ca are nevoie de sprijin medical, este internata la infirmerie. Am stat in jur de o ora si jumatate, timp in care am discutat aspecte, in special, de familie, de sanatate, de probleme, de relatia cu familia si cu ce o putem ajuta in aceste momente mai dificile, data fiind si situatia sanatatii si a familiei, in conditiile in care are doi copii mici", a spus Boc.

El a subliniat ca este in legatura permanenta cu sotul Monicai Iaob Ridzi pentru a o putea ajuta pe aceasta sa treaca peste "un moment mai dificil din viata".

"Impreuna cu sotul ei am discutat despre vizita, am facut solicitarea legala si am primit aprobarea. Am folosit una dintre cele patru vizite lunare la care are dreptul si, de comun acord cu sotul, am decis sa ii fac aceasta vizita. Celelalte vizite sunt facute de familie. Cu ce pot, uman, sa ajut, voi face totdeauna pentru oricine, si cu atat mai mult pentru un fost coleg din Guvern", a mai spus Emil Boc.

Citește și
coruptie
BBC: "Demersul anticoruptie al Romaniei ajunge pana la elite". Ce scriu jurnalistii englezi despre DNA, Elena Udrea si Ridzi
FBI, despre Florin Duduianu, unul dintre cei mai periculoși interlopi ai României: „A fost o infracțiune gravă”

Acesta a vrut sa ii duca si un pachet, dar nu a primit aprobare, deoarece Ridzi are dreptul la unul singur pe luna, care i-a fost dus deja de familie. Intrebat daca stie despre o eventuala cerere de intrerupere a pedepsei facuta de Monica Iacob Ridzi, Boc a spus ca nu stie despre asa ceva. "Exista mai multe solicitari medicale pentru efectuarea de analize, pentru ca starea de sanatate nu este una buna si atunci trebuie facute niste analize medicale mai complicate", a mentionat fostul premier.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de instanta suprema la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Politia Judeteana Cluj, fiind incarcerata la sectia exterioara din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta in perioada de carantina.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, declara ca in perioada de carantina, de 21 de zile, Monica Iacob Ridzi este tinuta sub observatie si are aceleasi drepturi ca orice alt detinut, urmand ca dupa aceasta etapa o comisie de specialitate sa ii stabileasca regimul de detentie. Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum zece kilograme, cu un supliment de pana la sase kilograme de fructe si legume, si pana la 20 de kilograme de apa sau bauturi racoritoare.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi are dreptul sa faca solicitari speciale, in functie de starea sa de sanatate sau daca are anumite nemultumiri, solicitari care ii vor fi trecute in dosarul personal si ulterior analizate de un judecator de drepturi si libertati.

Articol recomandat de sport.ro
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Dorinel Munteanu și-a bruscat un jucător: ”Trebuia să fiu și mai dur! Nu s-a uitat la mine!”
Citește și...
Basescu a vizitat-o pe Elena Udrea iar Boc pe Monica Iacob Ridzi. Mesajul fostului presedinte pentru Udrea
Basescu a vizitat-o pe Elena Udrea iar Boc pe Monica Iacob Ridzi. Mesajul fostului presedinte pentru Udrea

Fostul presedinte Traian Basescu a marturisit ca a vizitat-o pe Elena Udrea, aflata in arest la domiciliu. Acesta a spus ca a dorit sa o asigure ca nu a abandonat-o.

BBC:
BBC: "Demersul anticoruptie al Romaniei ajunge pana la elite". Ce scriu jurnalistii englezi despre DNA, Elena Udrea si Ridzi

Romania pare sa devina in sfarsit serioasa in combaterea crimei organizate, la opt ani de la aderarea la UE si la 13 ani de la infiintarea DNA, comenteaza BBC News Online, intr-un material despre recentele actiuni ale DNA.

Monica Ridzi, cu o zi inainte de sentinta:
Monica Ridzi, cu o zi inainte de sentinta: "Altarul de sacrificu are nevoie de al 13-lea ministru"

Monica Iacob Ridzi a postat pe blog, cu o zi inainte de decizia finala in dosarul sau de coruptie, un text in care vorbeste de probe din proces si probleme de sanatate.

Recomandări
Ciolacu anunță că
Ciolacu anunță că "nu este nevoie de legislaţie suplimentară" pentru ca Iohannis să candideze la Senat. Mesaj pentru PNL

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, la Cluj, că nu crede că este nevoie de legislaţie suplimentară pentru ca preşedintele Klaus Iohannis să poată candida pentru un post de parlamentar.

Roxana Mînzatu dezvăluie că vine
Roxana Mînzatu dezvăluie că vine "dintr-o familie foarte amărâtă". De ce s-a înscris în PSD pe vremea lui Iliescu

Propusă pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a dezvăluit, că provine dintr-o familie săracă și social-democrată ”până la sânge”.

 

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli
România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară din 2025. Reguli "mult mai stricte" pentru gestionarea finanţelor

România va intra într-un proces de ajustare fiscal-bugetară, începând din 2025, iar regulile pentru gestionarea finanţelor ţării vor fi mult mai stricte, a anunţat, vineri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.