Elena Udrea, dupa ce a fost audiata doua ore la DNA: "Eu nu cred in coincidente"

Ultima actualizare: 04-10-2014 06:59

Presedintele PMP, Elena Udrea, a fost audiat, miercuri seara, timp de doua ore la sediul central al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Udrea a precizat ca a fost chemata sa dea declaratii in legatura cu un dosar al lui Gheorghe Stefan, primarul din Piatra Neamt, potrivit Mediafax.

La iesire, in jurul orei 21.30, ea a spus ca a fost chmata sa dea declaratii ca martor in dosarul din 2011 al primarului din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Acesta este acuzat ca, din 2009, folosindu-se de interpusi, a administrat o firma care a primit contracte finantate din bani publici in comune din Neamt care se bucurau de finantare din partea bugetului de stat conform HG 577/1997, privind Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apa a satelor, conectarea satelor la reteaua de electrificare si la retelele telefonice.

Udrea a precizat ca, la audieri, a explicat cum functiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) condus de ea in perioada decembrie 2009 - februarie 2012. Intrebata daca isi va da demisia in cazul in care va fi pusa sub invinuire, ea a raspuns: "Exclus. Am explicat, ca ministru, cum functiona acest program. Haideti sa fim seriosi".

"Toate solicitarile, fie ca erau de la Gheorghe Stefan, fie ca erau de la oricare primar din tara sau sef de consiliu judetean, toate urmau procedura legala si cutuma", a spus Udrea, explicand ca autoritatile locale trimiteau solicitari pentru alocari de fonduri pentru lucrari din judetele lor, iar ministerul in functie de bugetul pe care il avea, de obicei de 20 de ori mai putin decat se cerea, facea alocarile in acord cu cei din teritoriu, incat sa acopere minimul din necesar.

Intrebata de ce a venit al DNA atat de tarziu, Udrea a spus ca a venit "pe fuga". "A trebuit sa vin foarte repede pentru ca am inteles ca dosarul trebuie inchis si nu am vrut sa aman declaratia", a raspuns aceasta. Intrebata si daca i se pare ca este o coincidenta faptul ca a fost chemata la audieri cu doua zile inainte de inceperea campaniei (pe 3 octombrie), Elena Udrea a raspuns: "Eu nu cred in coincidente".

Udrea a ajuns la DNA in jurul orei 19.15 si a declarat jurnalistilor ca urmeaza sa fie audiata "intr-un dosar mai vechi" al lui Gheorghe Stefan. Gheorghe Stefan a fost presedintele interimar la organizatia PDL Neamt, functie din care a demisionat in luna martie.

Primarul municipiului Piatra Neamt a aderat la Fundatia Miscarea Populara, dar a ramas membru al PDL. El este vizat in mai multe dosare de coruptie, cel mai recent fiind legat de licenta postului TV pe care il controla.

Gheorghe Stefan este acuzat ca a administrat prin interpusi o firma care era de fapt a lui si care a primit contracte finantate din bani publici. Fostul primar este banuit si ca s-ar fi folosit de functia pe care o avea in partidul aflat la guvernare ca sa influenteze distribuirea banilor catre firma controlata de el.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO