Elena Basescu a incurcat PDL cu PMP: "Imi este putin greu"

Ultima actualizare: 01-06-2014 07:00
Elena Basescu

Elena Basescu a incurcat PDL cu PMP, sambata, la Sibiu, in timpul discursului sustinut la lansarea candidatilor Partidului Miscarea Populara la alegerile europarlamentare.

Ea a explicat, ulterior, ca ii este "putin greu" si ii va mai lua timp pana se va obisnui. "Lista Partidului Democrat Liberal este o lista valoroasa, pe lista noastra se regaseste un tanar de aceeasi varsta cu mine, este vorba de Siegfried Muresan, si ma bucur ca am avut posibilitatea sa dau o sansa unui tanar sa se afirme in politica, pentru ca si mie mi s-a dat la un moment dat o sansa si era de datoria mea sa promovez mai departe pe cineva", a spus Elena Basescu in discursul sustinut la lansarea candidatilor PMP pentru Parlamentul European.

Ulterior, intr-o conferinta de presa, ea a sustinut ca ii este "putin greu" si ii va lua timp pana se va obisnui cu PMP. "Imi este putin greu. Zic PDL in loc de Miscarea Populara si cred ca o sa-mi mai ia putin pana ma obisnuiesc", a explicat Elena Basesc.

Ea a participat, sambata, la Sibiu, alaturi de Elena Udrea si de alti lideri ai PMP, la evenimentul de lansare a candidatilor PMP la alegerile europarlamentare, eveniment care a avut loc intr-un hotel de patru stele care ii apartine omului de afaceri Ilie Carabulea, aflat in arest. La sosire, Elena Udrea si Elena Basescu au fost intampinate de Dorin Cioaba si de sotia acestuia, dar si de alti membri ai familiei Cioaba care s-au aflat in sala pe toata durata manifestarii.

Odata inceputa intalnirea cu membri si simpatizantii PMP din Sibiu, toti vorbitorii au salutat prezenta lui Dorin Cioaba in sala, iar la un moment dat acesta a fost invitat sa ia cuvantul, el vorbind despre infiintarea partidului etniei, Alianta Democrata a Romilor, si despre posibilitatea incheierii unui protocol cu PMP, in viitor. Acelasi subiect a fost abordat si de Elena Udrea, care a afirmat ca "PMP nu vrea sa ia niste voturi de la etnia roma fara sa faca ceva pentru acesti oameni”.

"PMP nu vrea sa ia niste voturi de la etnia roma fara sa faca ceva pentru acesti oameni. Asa cum sunt probleme nerezolvate de 25 de ani, si aceasta ar putea avea solutii daca am avea politicieni care, in colaborare cu reprezentantii lor, sa aiba un program ca sa avem o integrare reala a romilor in societate si sa nu mai aiba aceasta imagine care, in exterior, ne face tuturor rau, iar in interior le face lor rau”, a spus Elena Udra.

In plus, aceasta a afirmat ca voturile romilor ar trebui sa se duca catre "cei care chiar vor sa faca ceva pentru oamenii acestia".

"Am vorbit si la Bucuresti despre acest protocol, nu cred in solutiile de avarie ale partidelor politice care apeleaza la etnia roma atunci cand vin alegerile pentru a castiga voturi. Cred ca voturile acestei etnii ar trebui sa vina catre cei care chiar vor sa faca ceva pentru oamenii acestia", a adaugat Elena Udrea.

Elena Basescu a mai declarat ca a decis sa nu mai candideze pentru un nou mandat in PE dupa o discutie "foarte serioasa" cu Traian Basescu, spunand insa ca tatal sau nu i-a impus nimic si ca a luat hotararea pentru ajuta PMP, din scorul caruia ar fi luat ca independent.

"Asa cum a spus si tatal meu, am avut o discutie foarte serioasa in care am luat in calcul absolut toate aspectele. Nu s-a pus niciodata problema sa ocup un loc eligibil pe lista Partidului Miscarea Populara. S-a pus in discutie candidatura ca si independent, insa niciodata cea de pe lista pentru ca, asa cum am facut-o si in 2009, asa cum vreau sa o fac si acum, nu vreau sa ma folosesc de un partid pentru a obtine o functie, o demnitate publica. Am spus intotdeauna ca nu ma ascund dupa liste si acum as fi vrut sa candidez independent, insa am vazut foarte multe sondaje care spuneau acelasi lucru - ca pot sa iau unu, doua, trei procente chiar din procentul Miscarii Populare si nu din alta parte", a spus Elena Basescu intr-o conferinta de presa sustinuta la Alba Iulia, dupa lansarea candidatilor PMP la alegerile europarlamentare.

Ea a explicat ca in aceasta situatie a decis sa nu mai candideze la alegerile europarlamentare, preferand sa ajute Partidul Miscarea Populara, unde ar putea sa faca politica pe termen lung. Elena Basescu a mai spus ca decizia de a nu mai candida i-a apartinut si ca Traian Basescu nu i-a impus acest lucru.

"Si atunci a fost decizia mea, tata nu mi-a impus absolut niciodata nimic, sa nu mai candidez. Prefer sa ajut aceasta constructie politica si sa am unde sa fac politica pe termen lung. Am demonstrat ca nu am intrat in politica pentru a obtine beneficii, am intrat din convingere, adica nu am tinut mortis sa am inca un mandat la Parlamentul European", a mai spus Elena Basescu.

Iintrebata daca s-a sacrificat pentru partidul sustinut de tatal sau, Elena Basescu a raspuns ca nu s-a sacrificat si ca nu mai avea ca obiectiv sa obtina inca un mandat in Parlamentul European.

"Nu m-am sacrificat pentru ca nu era neaparat inca un obiectiv de a obtine inca un mandat la Parlamentul European(…) Eu vreau sa fac politica. Ca fac politica in Parlamentul European, ca fac politica la nivel national, pentru mine este exact acelasi lucru. Eu imi doresc doar sa fiu implicata in politica si sa ajut sa construiesc ceva important”, a mai spus Elena Basescu.

Raspunzand unei alte intrebari privind o viitoare candidatura a sa, Elena Basescu a raspuns ca probabil va candida la alegerile generale din 2016. Intrebata cum isi apreciaza activitatea, Elena Basescu a spus ca a fost cel mai activ europarlamentar, dar asta nu inseamna neaparat cel mai bun.

Elena Basescu, Elena Udrea, Cezar Preda, Teodor Baconschi si alti lideri ai PMP au participat, sambata seara, la Casa de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, la evenimentul de lansare in judetul Alba a candidatilor partidului pentru europarlamentare.

Dupa ce au intarziat mai bine de o ora, Elena Udrea si Elena Basescu au fost asteptate cu flori de membrii locali ai PMP si au primit cadou cate o traista moteasca in care se aflau un tulnic si o donita de dimensiuni mici, dar si un "lichior motesc", asa cum au spus cei care au adus cadourile. Elena Udrea a incercat chiar sa cante la tulnic, insa nu a reusit, iar presedintele PMP Alba, deputatul Clement Negru, i-a explicat ca tulnicul trebuie udat inainte cu apa pentru a putea scoate sunetele specifice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO