După gafele comise la Bruxelles, Dăncilă își laudă miniștrii: ”O echipă profesionistă”

Ultima actualizare: 25-01-2019 22:04

Întoarsă de la Bruxelles, Viorica Dăncilă a avut numai cuvinte de laudă la adresa colegilor săi din Guvernul României pentru prestaţia lor din Parlamentul European.

Ba chiar a susţinut că miniştrii s-au prezentat cu demnitate şi profesionalism în fața aleşilor europeni. Europarlamentarii au rămas însă cu multe întrebări fără răspuns, pentru că unii oficiali au deviat de la subiect, cu discursuri lungi şi, de multe ori, pe lângă temă.

În prima şedinţă de guvern ţinută după revenirea în ţară, premierul Viorica Dăncilă a ţinut să-i felicite pe miniştrii săi! I-a lăudat pentru modul în care au vorbit zilele trecute, în fața europarlamentarilor, acolo unde au prezentat priorităţile ţării noastre la şefia Consiliului Uniunii Europene.

Viorica Dăncilă: ''Am dovedit încă o dată că avem o echipă profesionistă, care ştie ce are de făcut. Guvernul României s-a prezentat la Bruxelles cu demnitate şi profesionalism."

Cu siguranţă i-au uimit pe aleşii europeni şi cu originalitatea răspunsurilor. Care, uneori, s-au îndepărtat de întrebări.

Petre Daea: ”Interpretez, dacă vreţi, astăzi, această partitură şi prin simţurile agronomice ale unui om care are o vârstă. Am găsit răspuns în prelungirea glifosatului timp de cinci ani, pentru că buruienile au şi seminţe mai multe.''

Daea a trebuit să fie întrerupt pentru că pierduse noţiunea timpului vorbind despre viaţa fermierilor.

Şi pentru ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, timpul alocat a fost o mare problemă.

Europarlamentar: 'Vă rog să fiţi concis.''
Tudorel Toader: ”O oră!
Europarlamentar, râzând: ”O oră? Nu, nu.
Tudorel Toader: ”Aş putea... spuneam că nu e suficient o oră, aş putea să vorbesc mult, nu ştiu dacă neapărat şi bine!''

Cât despre ministrul Economiei, Niculae Bădălău, acesta a avut nevoie de sprijinul unei colege ca să răspundă întrebărilor.

Aceasta a fost prima ''ieșire'' în fața europenilor a miniştrilor Cabinetului Dăncilă, după ce România a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. În următoarele luni, miniştrii români vor mai avea şansa să-şi exprime ideile la Bruxelles, pentru că vor conduce zeci de şedinţe de lucru împreună cu oficialii europeni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO