Dragnea nu a vorbit cu Ponta dupa ce a fost trimis in judecata. "PSD doreste, in mod firesc, sa ramana la guvernare"

Ultima actualizare: 20-09-2015 07:02
Liviu Dragnea PSD - stiri

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca PSD vrea sa ramana la guvernare, precizand totodata ca nu a vorbit cu Victor Ponta.

"Nu e o surpriza (n.r.- faptul ca Ponta a fost trimis in judecata), e un dat. Pozitia PSD nu este foarte simplu de luat in situatia asta si nu o sa o spun eu, acum, pentru ca este o decizie cu consecinte serioase atat asupra partidului cat si asupra guvernarii. Ce pot spune este ca PSD, in mod firesc, doreste sa ramana la guvernare, este dorinta fiecarui partid, este ratiunea de a fi a oricarui partid. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate sa puna partidul intr-o situatie dificila in sensul ca nu avem nicio garantie ca presedintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD", a spus Dragnea la un post tv, preluat de Agerpres.

El a adaugat ca in zilele urmatoare se va discuta in partid, ca va avea o discutie cu Victor Ponta, pentru ca, dincolo de orice, este foarte importanta decizia acestuia.

"Eu nu am vorbit astazi cu Victor Ponta, nu l-am sunat, daca m-ar fi sunat, sigur ca vorbeam si ne intalneam, dar cred ca e important pentru el ca astazi - si cred ca asta a facut - sa poata sa isi puna ordine in ganduri. Nu este o situatie dorita, o situatie fericita situatia in are se gaseste si mi s-a parut firesc sa il las sa isi puna ordine in ganduri. In functie de decizia lui vom discuta si in partid si in coalitie deoarece consecintele unui gest sau altul sunt foarte mari. Eu sprijin interesul partidului si acesta este sa ramana la guvernare, am avut discutii cu multi colegi din partid astazi, opinia generala este ca nu vrem sa riscam sa iesim de la guvernare, vrem sa ramanem la guvernare pana in decembrie 2016", a precizat Dragnea.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO