Dragnea, despre scandalul cu SPP: ”Deja se impune o comisie de anchetă”

05-02-2018 17:24

Liviu Dragnea

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că se impune înfiinţarea unei comisii de anchetă privind Serviciul de Pază şi Protecţie (SPP), întrucât "au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informaţii".

"PSD-ul are curaj. Deja se impune o comisie de anchetă, pentru că au început să iasă la iveală din ce în ce mai multe informaţii.

N-o înfiinţez eu. (...) Şi de la orice comisie de anchetă care se va înfiinţa vreodată eu aştept să se ajungă la adevăr", a afirmat Dragnea la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat de ce nu a depus o plângere penală împotriva şefului SPP, Lucian Pahonţu, Dragnea a spus: "Nu prea obişnuiesc să depun plângeri penale".

Pe 29 ianuarie, Liviu Dragnea nu excludea posibilitatea existenţei unui scenariu vehiculat de presă şi analişti, conform căruia Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose ar fi avut "relaţii strânse cu persoane din zona serviciilor secrete".

Mai mult, el susţinea că vicepremierul Paul Stănescu este cel care a denunţat o propunere venită din partea lui Lucian Pahonţu, şef al SPP.

"Şeful SPP-ului n-are de ce să interacţioneze cu premierul sau cu membri ai Cabinetului. (...) Este un coleg de-al nostru - de mine s-a ascuns - Paul Stănescu - probabil că de aia are şi probleme acum sau poate că este o simplă coincidenţă. El a spus în mai multe întâlniri publice în ţară, la întâlniri ale CExN, că un bun prieten de-al lui a fost trimis de domnul Pahonţu, care a spus că nu vorbeşte în numele dumnealui - eu cred că vorbea doar în numele dumnealui - şi a spus că undeva prin martie eu o să fiu executat şi că dumnealui să stea deoparte că o să fie protejat şi chiar o să ajungă preşedintele partidului. Dacă acelaşi tip de discuţie l-a avut şi cu Mihai Tudose sau cu Sorin Grindeanu, putem începe să avem explicaţii. Mi se pare un lucru foarte grav", spunea preşedintele PSD.

Vicepremierul Paul Stănescu a confirmat ulterior aceste informaţii.

Pe 31 ianuarie, el a afirmat că Lucian Pahonţu i-a transmis printr-un "prieten" că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, va fi 'executat' şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării, că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", a povestit Stănescu la Parlament.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO