Deputatul PSD Rădulescu a depus un proiect de lege privind castrarea chimică a pedofililor

05-02-2018 17:02

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunţat, luni, că a depus proiectul de lege privind castrarea chimică a pedofililor după un model „mai soft decât există în Cehia, Polonia, Italia, Germania”.

El spune că va face lobby în Comisia de sănătate din Parlament, iar cei care au nelămuriri cu privire la acest proiect să i se adreseze lui.

"Este un proiect (castrarea chimică pedofililor - n.r.) care este lege deja în 15 ţări, marea majoritate europene, inclusiv în Republica Modova, în SUA din 40 şi ceva. Deci este o metodă medicală. Dacă se înţelege să fie susţinut acest proiect de către Parlament şi de către media, este foarte bine, dacă nu, toată lumea să-şi asume faptul că în momentul în care următorul copil va fi abuzat sexual de către un nenorocit bolnav psihic înseamnă că părtaş la toată chestiunea asta vor fi toţi cei care n-au susţinut acest proiect.

Este o lege numai şi numai în favoarea cetăţenilor şi a copiilor noştri şi prin această tehnică medicală nu se face altceva decât cu acordul acestui bolnav psihic să se împiedice recidiva”, a mai spus Rădulescu, potrivit News.ro.

De asemenea, el spune că în Germania, după aplicarea legii, rata de recidivă a pedofililor a scăzut la 10%, faţă de 90% cât era înainte. Deputatul a spus că a depus proiectul în Parlament, dar încă nu s-a consultat cu colegii săi pe acest subiect.

„Dacă în Germania recidiva s-a dus la 10 % de la 90%, înseamnă că s-a reuşit. Dacă noi nu ţinem cont de ce se întâmplă în ţările europene, foarte bine, dar eu din momentul ăsta n-o să mai depun nicio lege de genul acesta, ca medic cel puţin, dar cineva să-şi asume când următorul copil va fi abuzat sexual de un alt individ care va ieşi din puşcărie şi care va abuza din nou. (...) N-am vorbit încă cu parlamentarii, pentru că proiectul a fost depus, de abia am început sesiunea parlamentară, probabil că-şi urmează circuitul”, a afirmat el.

Cătălin Rădulescu a susţinut şi că va face lobby în Comisia de sănătate, iar cei care au nelămuriri cu privire la această iniţiativă să îl întrebe personal.

O să fac şi eu lobby necesar faţă de comisia de sănătate în principal, pentru că acolo sunt colegii mei medici, şi faţă de Ministerul Sănătăţii şi faţă de colegii mei. Dacă e vreunul care nu înţelege despre ce e vorba, ar fi bine să mă întrebe pe mine", a declarat Rădulescu.

Deputatul a adăugat că s-a consultat pe marginea iniţiativei legislative cu foşti magistraţi şi avocaţi şi a preluat modelul „mai soft decât există în Cehia, Polonia, Italia, Germania”.

"Şi am făcut-o chiar mai soft decât exista în Cehia, Polonia, Italia, Germania, adică acolo nici măcar nu-i mai întreabă dacă sunt de acord să facă acest tratament medica, sunt obligaţi să facă acest tratament cei care abuzează sexual un copil. Noi am spus că se face cu acordul lui, în prezenţa avocatului, în prezenţa unui medic cu care se consultă şi el spune că este de acord să urmeze acest tratament medical toată viaţa, i se explică că are probleme medicale, psihice, şi ca să nu aibă această recidivă va trebui să facă acest tratament şi atunci i se înjumătăţeşte pedeapsa pe care ar lua-o normal dacă s-ar duce în puşcărie”, conchide acesta.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26