Liviu Dragnea le promite primarilor legi speciale, care sa ii apere in fata instantelor, "in ciuda oricaror presiuni"

×
Codul embed a fost copiat

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat la reuniunea Adunarii Generale a Asociatiei Comunelor din Romania ca distinctia dintre legalitate si oportunitate va fi definita, ”indiferent de presiuni”, in Parlament.

Legi speciale, care sa-i apere in fata instantelor, dar si salarii mai mari pentru primari. Liviu Dragnea le-a transmis luni edililor ca vor putea imparti bani din bugetele locale asa cum vor dori, pe baza unor legi care vor fi promovate in curand, "in ciuda oricaror presiuni" - asa cum s-a exprimat, liderul PSD. Primarii au primit aceleasi asigurari si de la premier, dar si de la seful Senatului. Calin Popescu Tariceanu le-a spus ca e indignat ca in Romania se face "atata gargar cu coruptia."

„Vom defini in Parlament, indiferent de presiuni, in mod clar distinctia dintre legalitate si oportunitate. Oportunitatea e a celui ales in mod legitim intr-un proces democratic, o da legimitatea unui vot, obligatiile asumate in campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, asa cum crede acel Consiliu local”, a afirmat Liviu Dragnea, conform News.ro.

Liderul PSD a sustinut ca „prea multe institutii isi dau cu parerea despre oportunitate”.

Administratia publica trebuie sa iasa din aceasta stare de paralizie, cu functionari carora le este frica sa semneze, cu primari care nu stiu daca ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Citește și
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea anunta ca PSD va vota respingerea OUG 13: "Din punctul meu de vedere este un subiect inchis"
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Liviu Dragnea a sustinut ca in Romania exista peste 20.000 legi si nu exista cineva care sa le cunoasca pe toate.

El a mai spus ca parlamentarii vor lucra in viitorul apropiat la „Codul administratiei publice, al finantelor publice locale, al incompatibilitatilor, care sa fie limpezi, clare”.

Liviu Dragnea le-a mai spus primarilor de comune ca a crescut salarizarea in randul functionarilor, urmand sa se majoreze si veniturile primarilor, afirmatie ce a fost urmata de un val de aplauze venite din partea celor din sala.

Vreau sa exprim respectul meu pentru ceea ce faceti, pentru faptul ca rezistati si tineti vie aceasta flacara a sperantei in comunitatile pe care le conduceti (...). Salarizarea in randul functionarilor a cresut, urmeaza salarizarea primarului”, a subliniat presedintele PSD.

Referitor la legea salarizarii unitare, Liviu Dragnea a afirmat ca, in doua-trei saptamani, se va veni cu ea in Parlament pentru a putea sa intre in vigoare la 1 iulie.

In ceea ce priveste legea salarizarii unitare, eu stiu ca in doua-trei saptamani de zile vin cu legea in Parlament, dar va trebui sa fie o dezbatere foarte serioasa cu partenerii sociali. E cuprinsa ca de la 1 iulie sa intre in vigoare”, a precizat Liviu Dragnea.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Dragnea: Am auzit zvonuri ca multinationalele si-au indemnat angajatii sa protesteze. Astept informatii de la Tutuianu
Dragnea: Am auzit zvonuri ca multinationalele si-au indemnat angajatii sa protesteze. Astept informatii de la Tutuianu

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a reluat, duminica, acuzatiile potrivit carora corporatiile multinationale, si chiar nationale, si-au "stimulat" si indemnat angajatii sa protesteze, relateaza news.ro.

Liviu Dragnea anunta ca PSD va vota respingerea OUG 13:
Liviu Dragnea anunta ca PSD va vota respingerea OUG 13: "Din punctul meu de vedere este un subiect inchis"

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca parlamenarii social-democrati vor vota Legea de respingere a OUG 13/2017.

Liviu Dragnea, precizari privind Ordonanta 13:
Liviu Dragnea, precizari privind Ordonanta 13: "Eu astept specialistii sa spuna ce trebuie sa mai facem cu ea"

 "Eu astept niste opinii de la specialisti", spune Liviu Dragnea, care a vorbit despre Ordonanta 13 intr-un interviu pentru Radio Romania Actualitati.

Contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea in dosarul
Contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea in dosarul "Referendumul" va fi judecata de instanta suprema

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis, miercuri, sa trimita spre judecare instantei supreme contestatia la executare depusa de Liviu Dragnea, in dosarul "Referendumul", in care liderul PSD a fost condamnat definitiv.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.