Două nume cunoscute ale PSD se ceartă pe Facebook din cauza protestelor din Piața Victoriei

sigla PSD

Doi membri importanți ai Partidului Social Democrat se ceartă pe Facebook din cauza unor afirmații despre protestele din Piața Victoriei.

Totul a pornit de la o declarație care a fost făcută de primarul sectorului 3, Robert Negoiță, care a spus că îi înțelege pe oamenii care au ieșit să se bată în Piața Victoriei.

"Oamenii care ies să se bată în Piaţa Victoriei, din punctul meu de vedere sunt aceia care au rămas fără speranţă, iar treaba asta se întâmplă din cauza unor ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost... Este un punct de vedere personal, evident că nu gândim cu toții la fel.” - a spus Robert Negoiță în timpul unei dezbateri.

La scurt timp, deputatul PSD Liviu Pleșoianu i-a cerut să-și ”clarifice situația”, într-un mesaj pe Facebook.

Citește și
firea si dragnea
Ape tulburi în PSD. Criticii lui Dragnea, reuniți la Giurgiu: ”Vor fi zile fierbinţi la Bucureşti”
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

...Acum, domnule #Negoiță, nu știu cum să facem... Având în vedere că principalele... sloganuri scandate în Piața Victoriei au fost "PSD - Ciu.a roșie" și "MU.E PSD", există doar două posibilități:

1. Fie dvs. nu vă mai considerați primar PSD și tocmai ce ne-ați anunțat că ați aderat la ideologia #Rezist (exprimată complex prin sloganurile de mai sus);

2. Fie vă considerați în continuare primar PSD și tocmai ce ne-ați anunțat că vă regăsiți în propria teorie: "ticăloşi care nu-şi fac treaba sau o fac prost...".

Vă rugăm să clarificați situația... #Mulțumim!” - a spus Pleșoianu.

În replică, Robert Negoiță nu numai că nu a retractat ce a spus despre protestele din Piața Victoriei, dar a precizat că uneori simte nevoia și el să iasă în Piața Victoriei.

Constat că declarația pe care am făcut-o recent, referitor la românii care protestează în Piața Victoriei și despre care spuneam că sunt în stradă fiindcă unii ticăloși nu își fac treaba sau nu și-o fac așa cum ar trebui, a trezit și interesul unui prezidențiabil, mai precis al domnului Liviu Pleșoianu. Am citit opinia dumnealui și vreau să îi răspund, cu atât mai mult cu cât, domnia să se dorește Președintele țării, deci reprezentantul tuturor românilor.

Stimate domnule Pleșoianu, cetățenii care protestează în Piață Victoriei sunt români. Adică tocmai oamenii cărora va doriți să le fiți Președinte. În calitate de primul om al unui stat, așa cum vreți să ajungeți, sarcina dumneavoastră este să îi reprezentați echidistant și corect pe toți cetățenii respectivului stat. Mai mult, să nu semănați ura și nici să nu încurajați un comportament care să ducă la dezbinare.

Cât despre declarația mea, da, este o afirmație în care cred și care nu prezintă vreun punct de vedere nou. Eu am fost și rămân consecvent și mereu am susținut că este nevoie că noi toți, din administrația locală, centrală sau simplii cetățeni, să ne facem treaba corect și serios.

Aș vrea să reiterez ceea ce am spus și cu alte ocazii. Da, și eu simt nevoia uneori să ies în Piață Victoriei și vă voi enumera două dintre nemulțumirile mele, implicit motivele pentru care aș face asta:

1) lipsa transparenței în ceea ce înseamnă cheltuirea banului public și în ceea ce ține de procesul decizional
2) lipsa unui cadru legislativ coerent și clar, care să ne ajute să ne facem treaba fără blocaje, în mod transparent, rapid și corect.

Nu am înțeles, din ceea ce ați afirmat, sintagma “primar PSD”. Țin să va aduc la cunoștință că eu sunt Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetățenilor din Sectorul 3.

În final, stimate domnule Pleșoianu, v-aș mai preciza faptul că și eu sunt român și, implicit, prin dorința de a fi Președinte, dumneavoastră vă doriți să mă reprezentați și pe mine. Eu cred că nu intenționați, prin urmare, să-i instigati pe alți români împotriva mea.

Și că aveți capacitatea, încă de pe acum, în așteptarea solemnului moment al depunerii unui jurământ la Cotroceni, așa cum țintiți, să fiți un model și un mediator între puterile statului, între stat și societate, precum și între noi toți, cetățenii români. #iLoveS3” - Robert Negoiță.

Imediat, deputatul PSD Pleșoianu a scris un mesaj foarte lung pe rețeaua de socializare, în care îi transmite lui negoiță să meargă în Piața Victoriei și să strige ”PSD Ciuma roșie”.

”Către primarul Negoiță, cel care tocmai ne-a spus că nu se consideră "primar PSD":

Stimate domnule Negoiță,

Vorbiți despre faptul că Președintele țării și primarul trebuie să fie Președintele/primarul tuturor cetățenilor, nu doar al celor care i-au votat. Foarte corect. Tocmai în acest sens, pentru a vă încuraja să deveniți primarul TUTUROR cetățenilor, vă sugerez următoarele:

1. Când îmi transmiteți că „cetatenii care protestează în Piața Victoriei sunt romani”, să nu uitați să îmi transmiteți în același timp și că cetățenii care NU protestează în Piața Victoriei sunt tot români. Cu alte cuvinte, în viitoarele dumneavoastră discursuri, aștept cu maxim interes să vă aud vorbind și despre cei care au cu totul alte opinii față de cei care protestează în Piața Victoriei. Pentru că, deși poate vi se va părea surprinzător, și cei care NU protestează sunt tot români. Ba chiar – dacă mă înșel, vă rog să mă corectați! – printre cei care NU protestează în Piața Victoriei sunt mult mai mulți dintre cei care v-au votat pe dvs. primar decât se regăsesc printre cei care protestează în Piața Victoriei...

2. Când îmi transmiteți că ar fi bine să îi tratez „echidistant” pe toți cetățenii, sper că îmi cereți prin acest îndemn inclusiv SĂ-I APĂR pe bătrânii despre care spun unii că ar trebui „să moară mai repede”, SĂ-I APĂR pe cei cărora le urează de bine implicații social pe care îi admirați și le strigă tradiționalul, umanul și creștinescul „MU.E!” doar pentru că au îndrăznit să gândească și să aleagă diferit (inclusiv pe dvs.), SĂ-I APĂR pe cetățenii ROMÂNI (câteva MILIOANE, acolo...) cărora cei din Piața Victoriei (alături de care spuneți că vreți să mergeți și să strigați) le strigă „CIU.A ROȘIE!”. ...Și la asta vă refereați, stimate domnule #NEGOIȚĂ, așa este? Îi apărați pe cei care v-au ales și le cereți celor care nu v-au ales să nu-i mai jignească, nu? Un politician experimentat și în același timp uman, ca dvs., sigur nu declară că îi admiră pe cei care nu l-au votat și care le adresează cuvinte oribile celor care l-au votat, nu-i așa?!...

3. Spuneți: „Nu am inteles, din ceea ce ati afirmat, sintagma “primar PSD”. Țin sa va aduc la cunostinta ca eu sunt Primarul Sectorului 3, deci al tuturor cetatenilor din Sectorul 3”.

...Ideal ar fi să reveniți totuși asupra textului și să-l ștergeți, pentru a nu vă afecta singur grav imaginea prin texte care denotă neînțelegerea realității în care vă aflați.

Nu intru acum în subtilități constituționale (diferența dintre Președintele țării și primar în ceea ce privește posibilitatea de a fi membru de partid). Bine, nu vă ascund că mie nu mi se par deloc subtilități. Din contră, mi se pare foarte simplu de înțeles, dar pot să admit și că nu suntem toți la fel...

Domnule Negoiță, mă simt dator să vă informez că - vreți, nu vreți - sunteți în acest moment, când citiți ce scriu, exact „primar PSD”. Nu ați candidat ca independent sau ca "tehnocrat", ci din partea unui partid. Ca atare, sunteți primarul oferit de acel partid și așa veți rămâne până la terminarea mandatului sau până la o eventuală demisie din partid.

Acum, sigur că trebuie să lucrați pentru toți cetățenii sectorului pe care îl administrați. Asta este o chestiune pe care o înțelege oricine, chiar și cetățeanul Gâgă. Sigur, de asemenea, că trebuie să-i ascultați pe toți. Însă asta nu înseamnă în NICIUN fel că ați încetat între timp a mai fi „primar PSD”. Dumneavoastră ați câștigat niște alegeri cu ajutorul unui program acceptat și asumat de partidul din care faceți parte. Ca atare, cât încă vă aflați în PSD, sunteți – vreți, nu vreți – „Primarul PSD de la Sectorul 3”.

4. Când îmi spuneți, ca un bun creștin, „sa nu semănați ura și nici sa nu incurajați un comportament care sa duca la dezbinare”, nu pot decât să vă aplaud. Sunt convins că nu e vreo insinuare, câtă vreme dumneavoastră știți foarte bine că – pe lângă nenumăratele apeluri la unitate și nenumăratele texte referitoare la boala dezbinării – sunt cel care, cu o săptămână înainte de protestele din 10 august, împărțea în două o donație pentru copiii bolnavi. O jumătate mergea către o fundație condusă de oameni la care țin foarte mult, iar cealaltă jumătate mergea către o fundație condusă de oameni cu care mă aflu în război total în ceea ce privește toate celelate subiecte.

Așa că, stimate domnule Negoiță, dacă mai există vreo miriște prin Sectorul 3, mă tem că riscați să intrați direct pe ea dacă începeți să-mi vorbiți mie despre dezbinare. Vedeți dumneavoastră, fac parte dintre cei care sunt capabili să separe planurile. Am prieteni care îi simpatizează pe unii pe care eu îi detest. Dar le respect punctul de vedere, așa cum și ei mi-l respectă pe al meu. Doar că, deși au alte opinii, ei nu îmi strigă mie: „Mu.e, mă, CIU.Ă ROȘIE!”. Că, dacă ar fi genul ăla de oameni, nu ar avea cum să-mi fie prieteni...

5. În final, alegeți din păcate să spuneți o enormitate: „În final, stimate domnule Plesoianu, v-as mai preciza faptul ca si eu sunt român si, implicit, prin dorinta de a fi Președinte, dumneavoastra va doriti sa ma reprezentati si pe mine. Eu cred ca nu intentionati, prin urmare, să-i instigati pe alti romani impotriva mea.”

Domnule Negoiță, eu nu instig pe nimeni împotriva nimănui. Doar vă critic atunci când o luați pe miriște, cum o faceți de pildă în această succesiune de propoziții...

Da, domnule Negoiță, trebuie să îi reprezentăm pe toți românii. Dar asta nu înseamnă că nu venim, în politică și la alegeri (oricare ar fi ele), cu un program, cu o viziune, cu un set de propuneri. Sigur că trebuie să urmărești binele tuturor, dar ești votat de cine ești votat tocmai pentru că alegătorii tăi aderă la ceea ce propui, se simt aproape de ceea ce spui, au un set de valori comun. Te aleg pe tine și nu pe altul pentru că ei chiar cred în ce spui. Și atunci NU AI VOIE, măcar din elementar bun-simț, să nu îi reprezinți ȘI pe cei care te-au ales, mai ales atunci când ceilalți le adresează cuvinte grele!...

Am o curiozitate, stimate domn: dumneavoastră chiar nu cunoașteți principalele două... sloganuri ale celor pe care observ că îi discriminați pozitiv în relație cu cei care v-au ales? Să nu știți oare dumneavoastră, domnule Negoiță, că cei din Piața Victoriei strigă cel mai des: „MU.E PSD” și „PSD – CIU.A ROȘIE”!? Nu știați asta? N-am fost în ultimele luni, simultan, pe aceeași planetă, domnule primar PSD de la Sectorul 3?

Dacă vreți să aveți un discurs de primar „al tuturor cetățenilor Sectorului 3”, atunci – fără să uitați și de simpatizanții și membrii PSD care v-au cam făcut primar prin voturile lor - atunci ziceți așa, stimate domn:

„Sunt oameni care ies în stradă și oameni care nu ies în stradă. Îi respect pe toți, îi ascult pe toți, dar în același timp îmi văd de programul pentru care am fost votat mai ales de cei care nu ies în stradă. Îi respect pe toți, dar le cer celor care ies în stradă să nu folosească ODIOSUL slogan nazist „CIU.A ROȘIE” la adresa celor care m-au votat și m-au făcut primar! Îi respect pe toți, dar le cer cetățenilor Sectorului 3 care nu m-au votat și care le adresează injuria de maidan „MU.E ” celorlalți cetățeni ai Sectorului 3 care m-au votat să-și exprime nemulțumirile într-un mod civilizat și fără a-i jigni pe cei care au alte opinii și opțiuni!”

CONCLUZII:

1. Mergeți, domnule Negoiță, în Piața Victoriei dacă așa simțiți, e în regulă. Și nu uitați să strigați și „PSD – CIU.A ROȘIE!”, chiar dacă e slogan nazist. Strigați împotriva „ticăloșilor” și ziceți chiar așa – ia uite ce idee nemaipomenită: „MU.E PSD!”. Merge, mai ales că-mi ziceți în epistolă că dvs. NU sunteți „primar PSD”...

2. Nutresc speranța că ați priceput din cele de mai sus că faptul de a fi primar pentru toți NU înseamnă nici a nu mai fi primarul partidului care v-a desemnat candidat, nici a-i „reprezenta pe toți” în sensul de a susține injuriile unor cetățeni care nu v-au ales la adresa cetățenilor care v-au ales.

3. Politica nu e deloc grea. E chiar foarte ușoară. Însă doar dacă și înțelegi ceva din ea...” - a scris deputatul PSD Liviu Pleșoianu. 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Liviu Dragnea, audiat la Parchetul General, în dosarul protestelor din 10 august. ”Am fost citat în calitate de martor”
Liviu Dragnea, audiat la Parchetul General, în dosarul protestelor din 10 august. ”Am fost citat în calitate de martor”

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost audiat, vineri, la Parchetul General, în dosarul privind violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei.

Ape tulburi în PSD. Criticii lui Dragnea, reuniți la Giurgiu: ”Vor fi zile fierbinţi la Bucureşti”
Ape tulburi în PSD. Criticii lui Dragnea, reuniți la Giurgiu: ”Vor fi zile fierbinţi la Bucureşti”

Scandalul din PSD atinge cote tot mai înalte. După ce a dat tonul criticilor, Gabriela Firea l-a atacat din nou extrem de dur pe Liviu Dragnea.

Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”
Reacția Gabrielei Firea în scandalul pentru putere din PSD. ”Ne-am lăsat cu toții amăgiți”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreşedinte al PSD, a transmis o scrisoare deschisă prin care spune că nu a făcut vreun armistiţiu şi nu a încheiat un pact de coabitare cu liderul partidului, Liviu Dragnea.

Adrian Năstase, despre situația actuală din PSD. ”În Evul Mediu, în astfel de situaţii, se puneau lipitori”
Adrian Năstase, despre situația actuală din PSD. ”În Evul Mediu, în astfel de situaţii, se puneau lipitori”

Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blogul său, că PSD nu face foarte bine, remarcând că în Evul Mediu, în astfel de situaţii, se puneau lipitori şi că "ar fi nevoie de soluţii rapide şi înţelepte".

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.