Discutii aprinse si critici in interiorul PNL, privind candidatura lui Marian Munteanu. Ce i-au cerut Gorghiu si Blaga

Marian Munteanu

 Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga s-au intalnit marti seara cu Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primaria Capitalei, si i-au cerut sa isi clarifice situatia administrativa referitoare la participarea in firme, potrivit unor surse.

Sursele politice au precizat ca Marian Munteanu a discutat cu liderii PNL, insa nu despre retragere, ci i s-a pus in vedere ca trebuie sa-si clarifice situatia administrativa.

Miercuri, la ora 15,00, este programata o sedinta de strategie pe Bucuresti cu participarea liderilor PNL. in cursul serii, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor sustine o conferinta de presa.

Mesajul lui Marian Muntenau dupa sedinta

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, anunta ca a initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detine in societatile comerciale si retragerea sa din unele organizatii neguvernamentale.

Citește și
Marian Munteanu
Cum explica Marian Munteanu relatia sa cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, in anul 2000: "Eu nu cer scuze"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

"Astazi am decis si initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detin in societati comerciale. Doresc ca activitatile mele politice sa nu aiba efecte asupra activitatilor pe care aceste entitati le dezvolta sau asupra unor oameni care nu sunt implicati politic. Din acelasi motiv am initiat retragerea mea din unele organizatii neguvernamentale", a scris Marian Munteanu, marti, pe Facebook.

Teodor Atanasiu: Nu i-a cerut nimeni retragerea lui Marian Munteanu

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, marti seara, ca nu i-a cerut nimeni din partid lui Marian Munteanu sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei.

"Nu i-a cerut nimeni retragerea", a spus Atanasiu.

El a precizat ca Marian Munteanu s-a retras marti din Consiliile de Administratie ale ONG-urilor din care facea parte si si-a cesionat actiunile si partile sociale de la societatile comerciale la care era asociat.

"De alte retrageri nu stiu", a adaugat liderul PNL.

Mironescu: Am rezerve fata de capacitatea lui Munteanu de a face fata unor intrebari pe strada

Candidatul PNL la Primaria sectorului 6, Razvan Mironescu, a declarat marti seara ca are rezerve fata de capacitatea lui Marian Munteanu de a face fata unor intrebari pe strada, el subliniind ca nu ar fi oportuna retragerea acestuia, desi considera ca un competitor mai bun ar fi Catalin Predoiu.

"Mi-am exprimat niste rezerve fata de capacitatea lui Marian Munteanu, in acest moment, inainte de a-si fi definitivat Programul pe Bucuresti, sa faca fata unor intrebari, pe strada. Atat. De aici, lucrurile le stiti, toti avem niste programe de guvernare locala, care toate au o componenta legata de Primaria Generala", a spus Mironescu.

Intrebat daca este posibila retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei, Mironescu a sustinut ca in opinia sa nu ar fi oportun "datorita unei eventuale probleme de imagine" care ar fi creata PNL in Bucuresti.

El a adaugat ca nu are nicio informatie in acest sens si ca a fost convocat la o sedinta cu toti candidatii la primariile din Bucuresti la sediul liberalilor din Modrogan.

In opinia sa, Catalin Predoiu ar fi un candidat mai bun ca Marian Munteanu. "Domnul Predoiu ar fi un candidat, dupa parerea mea, redutabil pe Bucuresti, pentru ca stie foarte bine situatia din Bucuresti, dar decizia va fi luata de conducerea partidului si domnul Predoiu, daca va dori sa isi asume aceasta candidatura", a spus Mironescu.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge
Marian Munteanu este atacat de partide. Macovei crede ca Bucurestiul ar putea ajunge "in iad", iar Tariceanu se simte jignit

Liderii partidelor ALDE si M10, Calin Popescu Tariceanu si Monica Macovei, au criticat in termeni duri desemnarea lui Marian Munteanu de catre PNL drept candidat la functia de primar general al Capitalei.

Cum explica Marian Munteanu relatia sa cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, in anul 2000:
Cum explica Marian Munteanu relatia sa cu fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, in anul 2000: "Eu nu cer scuze"

Marian Munteanu a declarat, sambata, ca intentia sa de a candida la Presedintie in anul 2000 s-a bazat pe un proiect politic propriu si a respins vreo colaborare de alt tip, in afara celei politice, cu Virgil Magureanu.

Un grup de ONG-uri cere PNL sa renunte la candidatura lui Marian Munteanu
Un grup de ONG-uri cere PNL sa renunte la candidatura lui Marian Munteanu "Are simpatii pentru curente de orientare FASCISTA"

Mai multe organizatii neguvernamentale fac apel la conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Municipiului Bucuresti, considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.