Discutii aprinse si critici in interiorul PNL, privind candidatura lui Marian Munteanu. Ce i-au cerut Gorghiu si Blaga

19-04-2016 21:12

Marian Munteanu

 Copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga s-au intalnit marti seara cu Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primaria Capitalei, si i-au cerut sa isi clarifice situatia administrativa referitoare la participarea in firme, potrivit unor surse.

Sursele politice au precizat ca Marian Munteanu a discutat cu liderii PNL, insa nu despre retragere, ci i s-a pus in vedere ca trebuie sa-si clarifice situatia administrativa.

Miercuri, la ora 15,00, este programata o sedinta de strategie pe Bucuresti cu participarea liderilor PNL. in cursul serii, Alina Gorghiu si Vasile Blaga vor sustine o conferinta de presa.

Mesajul lui Marian Muntenau dupa sedinta

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Marian Munteanu, anunta ca a initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detine in societatile comerciale si retragerea sa din unele organizatii neguvernamentale.

"Astazi am decis si initiat cesionarea tuturor partilor sociale pe care le detin in societati comerciale. Doresc ca activitatile mele politice sa nu aiba efecte asupra activitatilor pe care aceste entitati le dezvolta sau asupra unor oameni care nu sunt implicati politic. Din acelasi motiv am initiat retragerea mea din unele organizatii neguvernamentale", a scris Marian Munteanu, marti, pe Facebook.

Teodor Atanasiu: Nu i-a cerut nimeni retragerea lui Marian Munteanu

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a declarat, marti seara, ca nu i-a cerut nimeni din partid lui Marian Munteanu sa se retraga din cursa pentru Primaria Capitalei.

"Nu i-a cerut nimeni retragerea", a spus Atanasiu.

El a precizat ca Marian Munteanu s-a retras marti din Consiliile de Administratie ale ONG-urilor din care facea parte si si-a cesionat actiunile si partile sociale de la societatile comerciale la care era asociat.

"De alte retrageri nu stiu", a adaugat liderul PNL.

Mironescu: Am rezerve fata de capacitatea lui Munteanu de a face fata unor intrebari pe strada

Candidatul PNL la Primaria sectorului 6, Razvan Mironescu, a declarat marti seara ca are rezerve fata de capacitatea lui Marian Munteanu de a face fata unor intrebari pe strada, el subliniind ca nu ar fi oportuna retragerea acestuia, desi considera ca un competitor mai bun ar fi Catalin Predoiu.

"Mi-am exprimat niste rezerve fata de capacitatea lui Marian Munteanu, in acest moment, inainte de a-si fi definitivat Programul pe Bucuresti, sa faca fata unor intrebari, pe strada. Atat. De aici, lucrurile le stiti, toti avem niste programe de guvernare locala, care toate au o componenta legata de Primaria Generala", a spus Mironescu.

Intrebat daca este posibila retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei, Mironescu a sustinut ca in opinia sa nu ar fi oportun "datorita unei eventuale probleme de imagine" care ar fi creata PNL in Bucuresti.

El a adaugat ca nu are nicio informatie in acest sens si ca a fost convocat la o sedinta cu toti candidatii la primariile din Bucuresti la sediul liberalilor din Modrogan.

In opinia sa, Catalin Predoiu ar fi un candidat mai bun ca Marian Munteanu. "Domnul Predoiu ar fi un candidat, dupa parerea mea, redutabil pe Bucuresti, pentru ca stie foarte bine situatia din Bucuresti, dar decizia va fi luata de conducerea partidului si domnul Predoiu, daca va dori sa isi asume aceasta candidatura", a spus Mironescu.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO