Deputatul PSD Liviu Pleşoianu va candida la preşedinţie. Ce i-a scris lui Trump în decembrie

ptotest Liviu Plesoianu
Inquam

Deputatul social-democrat Liviu Pleşoianu a anunţat, joi, într-o scrisoare deschisă către colegii săi din PSD, că va candida la alegerile prezidenţiale din 2019.

"Voi candida la prezidenţialele din 2019. Când se va hotărî PSD să ţină acel Congres, membrii partidului vor decide, aşa cum este firesc. Dar, indiferent de acea decizie, eu tot voi candida în 2019", a scris Pleşoianu, în scrisoarea publicată şi pe Facebook.

Totodată, Pleşoianu a declarat că va continua să nu se întâlnească "cu nicio grupare internă" din PSD. "Chiar dacă acest mesaj nu vă este transmis de unul care e 'de-o viaţă în PSD', ci doar de un an şi-un pic, poate va conta tocmai pentru că cel care îl semnează nu are doctorate la SRI, nu are cărţi cu prefaţa şi postfaţa semnate de Coldea şi Maior, nu joacă tenis decât cu prietenii săi de-o viaţă şi nu culege struguri decât în via străbunicilor de la ţară", a precizat Pleşoianu.

El a arătat că nu îl interesează "jocul politic" în sensul "clasicelor lupte interne pentru putere".

"Am reuşit în 2017 două lucruri pe care le consider foarte importante: să lupt fără preget şi fără rezerve cu hidra care a luat această ţară ostatică de mai bine de un deceniu şi, în acelaşi timp, să nu particip la nicio întâlnire, de orice fel (chiar şi mascată în felurite chefuri), a vreunei grupări din PSD. (...) Voi continua să apreciez în partid şi în afara lui doar susţinerea celor care rezonează cu ce spun şi cu ce fac", a mai afirmat Pleşoianu.

Citește și
ptotest Liviu Plesoianu
Deputatul PSD Liviu Plesoianu protesteaza in fata sediului DNA: "Kovesi la poligraf. Ai fost acasa la Oprea?"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

În opinia sa, este "profund greşit" că liderul PSD nu consideră necesară desemnarea în acest moment a unui candidat la prezidenţiale.

"Preşedintele PSD, domnul Liviu Dragnea, (pe care l-am susţinut şi l-am criticat în egală măsură din libertatea forului meu interior şi nu legat de sforile intereselor altora!), spune aşa referitor la organizarea unui congres unde să se aleagă de pe acum candidatul PSD pentru prezidenţialele din 2019: 'Nu, ar fi o mare greşeală. Dacă noi am desemna un candidat, în trei luni de zile el dispare'. ...Îmi pare rău, dar chiar e profund greşit!", consideră Pleşoianu.

În decembrie, Pleşoianu i-a trimis lui Donald Trump o scrisoare în care îi critica pe protestatari, dar şi pe şefa DNA şi pe preşedintele Iohannis, afirmând că ar aplica "planurile Soros-Obama-Clinton în România". Deputatul PSD este printre cei mai lăudaţi politicieni din România pe site-urile de ştiri ruseşti, precum Sputnik, unde a fost sugerat şi ca o variantă bună de premier.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a
Deputatul PSD Liviu Pleşoianu i-a "pârât"pe protestari la Donald Trump. Cine e "Papesa lui Soros"

Liviu Pleşoianu, unul dintre politicienii români cei mai lăudaţi de instituţiile de presă ale Kremlinului, i-a "pârât" la Casa Albă pe protestari.

Deputatul PSD Liviu Plesoianu protesteaza in fata sediului DNA:
Deputatul PSD Liviu Plesoianu protesteaza in fata sediului DNA: "Kovesi la poligraf. Ai fost acasa la Oprea?"

Deputatul PSD Liviu Plesoianu s-a dus miercuri dimineata in fata sediului DNA, insotit de alte cateva persoane, pentru a protesta fata de activitatea Laurei Codruta Kovesi la conducerea institutiei.

Deputatul PSD Plesoianu: De miercuri ma voi afla in fata DNA, unde salasluieste
Deputatul PSD Plesoianu: De miercuri ma voi afla in fata DNA, unde salasluieste "divinitatea sa"; nu se mai poate trai asa

Deputatul PSD Liviu Plesoianu a anuntat pe Facebook ca, incepand de miercuri dimineata, se va afla „in spatiul sau privat” din fata sediului DNA, pentru a-si petrece timpul liber la „Templul Anticoruptie".

Un parlamentar PSD critica propunerea
Un parlamentar PSD critica propunerea "Mihai Tudose premier". "Nu voi vota noul guvern. Nu suntem bataia de joc a nimanui"

Liviu Plesoianu, deputat PSD, a criticat decizia partidului de a il propune premier pe Mihai Tudose si a anuntat ca nu il va vota in Parlament.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.