Deputatul Ion Ştefan, în stare gravă după ce s-a prăbușit o macara peste el

Ultima actualizare: 31-03-2021 20:11

Deputatul PNL de Vrancea Ion Ştefan, fost ministru al Dezvoltării, a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Focşani, după ce a fi suferit un accident într-o hală industrială.

Accidentul s-a produs la firma pe care deputatul liberal, fost ministru al Dezvoltării în Guvernul Orban, o deţine în Focşani, judeţul Vrancea. E vorba de o fabrică de cauciucuri şi mase plastice.

Ion Ştefan se afla în curtea societăţii, acolo unde o macara de mici dimensiuni era în funcţiune. Potrivit anchetatorilor, macaragiul încerca să mute nişte paleţi şi, la un moment dat, un element din braţul macaralei s-a desprins şi a căzut peste deputat.

Acesta a suferit mai multe răni şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Sfântul Pantelimon din Focşani. Potrivit unor surse medicale, parlamentarul ar avea un picior fracturat, o dislocare de braţ şi mai multe răni la nivelul feței.

Starea lui este gravă, dar stabilă, iar Ion Ştefan este conştient şi cooperant.

Deputatul a suferit o fractură de mandibulă, o dislocare de braț și are mai multe oase de la laba piciorului strivite, potrivit unor surse medicale de la Spitalul din Focșani

El a fost transferat miercuri seară cu un elicopter SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

ITM a deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest eveniment catalogat drept accident de muncă.

Iar poliţiştii au deschis un dosar de cercetare penală în acest caz.

 "Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul ca o persoana a fost accidentată în timp ce se afla în curtea unei societăţi comerciale de pe raza municipiului. Cu ocazia deplasării la faţa locului s-a constatat că un bărbat, în vârstă de 51 de ani, a fost lovit, în timp ce o altă persoană manevra o automacara, intenţionând să mute un utilaj. Aceasta a fost transportată cu ambulanţă la o unitate medicală, în vederea primirii îngrijirilor necesare", transmite IPJ Vrancea, potrivit News.ro.

Poliţiştii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări pentru ”neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi vătămare corporală din culpă”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO