Deputat PNL: Carmen Dan să-și ceară scuze pentru amendarea cetățeanului surdo-mut

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Ovidiu Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a transmis o scrisoare deschisă ministrului de Interne, Carmen Dan, în care i-a solicitat să îşi ceară scuze public pentru faptul că Jandarmeria a amendat un cetăţean surdo-mut care ar fi scandat lozinci anti-PSD.

"(...) Jandarmeria a dat o explicaţie revoltătoare şi umilitoare pentru acest abuz: practic, a recunoscut că procesul verbal în baza căruia s-a primit amenda a fost unul mincinos dar, cu toate acestea, în loc să repare pe loc nedreptatea, l-a trimis pe domnul Ioan Duia în instanţă pentru a dovedi că nu are cum să scandeze lozinci anti-PSD. (...) Este revoltător că un cetăţean care are nevoie de o asistenţă juridică specială, care în momentul de faţă nu este asigurată corespunzător de statul român, este pus în situaţia de a-şi proba nevinovăţia prin tribunale. Este sinistru că un partid social democrat ia o sumă uriaşă de la un cetăţean vulnerabil doar pentru că acesta a simţit nevoia să protesteze", subliniază Ovidiu Raeţchi în documentul citat, conform Agerpres.

Deputatul liberal mai susţine că "este ruşinos" că ministrul Carmen Dan nu a făcut nimic pentru a rezolva situaţia. "Pentru un partid care pretinde că se luptă cu abuzurile de dimineaţa până seara, aşa cum procedează partidul din care faceţi parte, doamna Carmen Dan, este ruşinos că până acum nu aţi făcut absolut nimic pentru a rezolva această situaţie demnă de 'Procesul' lui Kafka", arată Raeţchi.

Deputatul liberal i-a cerut ministrului să dispună anularea procesului verbal prin care Ioan Duia a fost amendat.

"Vă dau o mână de ajutor, trebuie să faceţi două lucruri simple. În primul rând, trebuie să cereţi găsirea unei soluţii pentru anularea procesului verbal pentru a nu-l umili şi mai mult pe domnul Duia, care îşi va pierde vremea prin instanţe, încercând să demonstreze că nu avea cum să scandeze lozinci anti-PSD. În al doilea rând, este esenţial să vă cereţi scuze pentru acest abuz impardonabil al unei instituţii care se află în subordinea dumneavoastră. Este evident că toate acestea se petrec din cauza presiunii la care vă supuneţi subordonaţii pentru a-i arăta lui Liviu Dragnea că meritaţi să fiţi menţinută în funcţia de ministru de Interne, oricât de des ar decide să schimbe Guvernul", mai menţionează deputatul Ovidiu Raeţchi în scrisoarea adresată ministrului Carmen Dan.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO