Dăncilă a inventat un cuvânt și a anunțat că sprijină ”combaterea Holocaustului”. VIDEO


Ultimul update: Miercuri 23 Ianuarie 2019 19:33
Data publicarii: Miercuri 23 Ianuarie 2019 14:22
Categorie: Stiri Politice

Premierul Viorica Dăncilă a avut o exprimare bizară, miercuri, cu ocazia discursului susținut la Bruxelles, la ceremonia dedicată Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Șeful Guvernului a spus că România va organiza un eveniment care-și propune ”să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului”.

Negaționalism” este un cuvânt care nu există în limba română.

De asemenea, ”combaterea Holocaustului” este o exprimare nepotrivită și incorectă, deoarece Holocaustul este un termen utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ 6 milioane de evrei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, ca parte din „soluția finală a problemei evreiești”, un program de exterminare a evreilor care a fost îndeplinit de Adolf Hitler.

”În luna martie 2019, vom organiza un eveniment care-și propune să contribuie la sprijinirea combaterii negaționalismului și a Holocaustului, prin reuniunea la București a reprezentanților celor mai relevante muzee guvernamentale din Europa și nu numai, în domeniul istoriei Holocaustului.” - a spus, miercuri, premierul Viorica Dăncilă, aflată la Bruxelles. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe elefon! 

Dăncilă îi propune din nou pe Drăghici și Olguța Vasilescu în Guvern. Gafa din scrisoare
Încă o gafă a premierului Dăncilă. Cum l-a botezat pe omologul său din Bulgaria
Dăncilă a făcut o gafă cu președintele lângă ea. Reacția lui Iohannis
VIDEO PROTVPLUS.RO