Premierul Dăncilă a lansat un apel. Construcția de autostrăzi ”să meargă pe repede înainte”


Ultimul update: Marti 19 Martie 2019 14:22
Data publicarii: Marti 19 Martie 2019 12:57
Categorie: Stiri Politice

Guvernul s-a reunit astăzi în şedinţă, pe ordinea de zi aflându-se o serie de proiecte, printre care şi cel care se referă la Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi.

Știrea este în curs de actualizare!

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj celor care ”iubesc țara”, făcând un apel la unitate, pentru ca proiectele de construcție a autostrăzilor să meargă ”pe repede înainte”.

”Lansez un apel către toți cei care-și iubesc țara, să ne iubim în jurul acestei nevoi acute, de a accelera proiectele de infrastructură. Veniți cu soluții constructive și haideți să facem ce trebuie pentru a îmbunătăți infrastructura în România.”, a spus șeful Executivului.

De asemenea, Dăncilă a afirmat că există cetățeni care își doresc ca România să nu aibă autostrăzi, iar unii dintre aceștia au contestat acordul de mediu al autostrăzii Pitești-Sibiu.

”Încă ne confruntăm cu încercările unor cetățeni, care doresc cu orice chip ca România să nu aibă autostrăzi și caută să creeze blocaje artificiale. M-a informat ieri ministrul Transporturilor că la sfârșitul lunii ianuarie acordul de mediu pentru autostrada Pitești Sibiu a fost contestat de 3 persoane: 2 cetățeni din România și unul din Dublin.

Motivele invocate: număr insuficient de conducte pentru mamifere mari și insuficienta cercetare a locațiilor pentru lilieci. Mă întreb cum este posibil așa ceva. În același timp mă întreb ce interese au acești oameni, pentru că cu siguranță nu au interes pentru România și pentru români.” - a spus Dăncilă.

Vineri, președintele PSD Liviu Dragnea l-a atacat verbal pe antreprenorul Ștefan Mandachi, cel care a declanșat mișcarea #șîeu, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor în România.

Dragnea a spus că ”țipă unii că nu se fac autostrăzi”, ”niște șmecheri”, însă, de fapt ”ei fac circ, noi facem autostrăzi”.

Luni, Dăncilă le-a vorbit oamenior din industria auto de la Craiova despre faptul că săptămâna trecută au început lucrările la primii kilometri de autostradă din Moldova, apoi a prezentat stadiul proiectului drumului expres Craiova-Piteşti, care ”este deja în stare avansată”.

Acte normative aflate în discuția ședinței de Guvern

Potrivit agendei, Cabinetul Dăncilă ar putea aproba, în şedinţă, lista cuprinzând categoriile de informaţii secrete de stat, pe niveluri de secretizare, elaborate şi deţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale, în domeniul său de activitate, precum şi de către instituţiile publice şi unităţile aflate în subordinea sau în coordonarea acestuia şi termenele de clasificare aferente acestora.

Pe ordinea de zi se mai află şi modificarea şi completarea anexei nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicveniti cu idei constructive si haideti sa facem ce trebuieale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 - 2019 şi pentru prorogarea unor termene.

Un alt proiect de hotărâre ce urmează a fi adoptat în şedinţa de marţi prevede aprobarea unui amendament convenit între Guvernul României şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei la Acordul-cadru de împrumut pentru finanţarea Proiectului privind reabilitarea infrastructurii şcolare din România, semnat la Bucureşti la 11 iulie 2003.

Pe agenda şedinţei se mai află un proiect pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 282/2016 privind aprobarea Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 - 2020, dar şi un proiect care vizează schimbarea denumirii Academiei Tehnice Militare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Și Ford vrea autostrada promisă. Guvernul însă nu a terminat luptele cu liliecii
Premierul Dăncilă: ”Președintele României îi dezinformează din nou pe români”
Sedința de Guvern, amânată. Ce modificări privind bugetul pe 2019 a cerut CCR
VIDEO PROTVPLUS.RO