CV-ul ministrului propus la Energie, Toma Petcu, plin de greseli. Ce explicatii a gasit, dupa ce a fost intrebat de presa

Ultima actualizare: 07-01-2017 07:11
Toma Petcu

Ministrul propus al Energiei, Toma Petcu, a fost intrebat cum explica faptul ca CV-ul sau publicat pe site-ul Camerei Deputatilor este plin de greseli.

In CV se arata ca Petcu poate "asigura managementul oricarui compartiment din cadrul unei compani (sic!) cu exceptia celui economic".

In document apar si alte greseli gramaticale, precum "dobtndite an cadru scoli Superioare" sau "deasemenea".

Intrebat de ziaristi cum explica aceste lucruri, Petcu a sustinut ca documentul nu a fost redactat de el si nu stia de existenta acestuia pe site-ul Camerei.

"Din pacate si imi asum acest lucru, nu am acordat atentie importanta, am lasat membrilor grupului ALDE posibilitatea de a-mi distribui CV-ul. Au luat un CV mult mai vechi al meu. In acel moment eram propus pentru o functie tehnica. Este de acum aproape 10 ani de zile, deci nu era pregatirea ulterioara, pentru ca, daca va uitati in CV mai sus, o sa vedeti ca am condus doua companii private care au fost listate la bursa pe regulile CNVM, doua S.A.-uri foarte importante si am capatat experienta necesara", a sustinut Petcu.

El a precizat ca membrii grupului ALDE nu au verificat CV-ul inainte de a-l publica pe site.

"Ideea este ca acel CV este unul mai vechi, nici chestia cu permisul nu mai este de actualitate, este foarte vechi (in CV se mai precizeaza ca permisul de conducere este "in curs de obtinere" - n.r.). Din pacate colegii mei de la grupul ALDE nu l-au verificat, nu mi l-au dat sa-l verific si l-au postat in forma bruta", a mai spus ministrul propus.

Intrebat cine a completat acel document, el a aratat ca este vorba de secretara sa de acum 10 ani.

"El a fost completat cred ca de secretara mea acum 10 ani, cand eram la CNAPDF SA, propus pentru director general adjunct. in momentul cand suntem implicati in mai multe activitati, iar eu eram presedintele comisiei de mediu si aveam cateva puncte importante pe ordinea de zi... Am spus atunci: suna, iei CV-ul de acolo, il modifici si mi-l dai sa vad. Din pacate, nu mi l-a dat sa-l vad. Eu eram convins ca nici nu este pe site. Am aflat din presa ca am CV-ul acolo. Pentru ca cei de la grup l-au pus pe site. Nu este apanajul direct al deputatului", a adaugat Petcu.

El a primit aviz favorabil cu 40 de voturi pentru, 17 impotriva si o abtinere, dupa ce a fost audiat in Comisiile reunite pentru politica economica, reforma si privatizare si, respectiv, pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, Comisia economica, industrii si servicii, Comisia pentru dezvoltare si strategie economica, Comisia pentru dezvoltare regionala, administrarea activelor statului si privatizare, din Senat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO