Cum poti afla daca cineva a votat in numele tau la referendum. Cei trei pasi de urmat

05-08-2012 07:42

vot referendum

Una dintre cele mai raspandite intrebari din ultimele saptamani de dupa referendum a fost "cum pot afla daca cineva a votat in numele meu la referendum?". Exista si un raspuns la aceasta intrebare.

Din nefericire, verificarea nu se poate face on-line, insa pe internet puteti primi un ajutor pentru a gasi raspunsul corect la aceasta intrebare.

APADOR-CH sau Asociatia Pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania - Comitetul Helsinki ofera pe site-ul sau ghidul complet prin care orice cetatean roman cu drept de vot poate verifica daca CNP-ul sau a votat fara ca persoana in sine sa se prezinte la urne.

1. Primul pas este acela de a afla numarul sectiei de vot la care ati fi trebuit sa va prezentati la referendum. Aici, pe site-ul Roaep.ro, puteti verifica foarte simplu acest lucru.

2. Pasul urmator este sa scrieti o cerere dupa modelul urmator (puteti gasi cererea la download la sfarsitul articolului).

Către Autoritatea Electorală Permanentă

Adresa: Str. Stavropoleos, Nr. 6, Bucureşti, Sector 3, 030084

Fax: 021.310.13.87

Email: office@roaep.ro

Subsemnatul …Nume si prenume… , domiciliat în …adresa… , înscris pe listele electorale permanente ca cetățean cu drept de vot arondat, la referendumul din 29 iulie 2012, secției de votare numărul ..numărul secției din localitatea de domiciliu.. , în temeiul Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public,

Vă solicit să îmi comunicați o copie a tabelului electoral utilizat în secția de votare numărul …numărul secției…, la referendumul din 29 iulie 2012. Precizez ca doresc numai copia filei în care am fost înscris, nu a întregului tabel. Vă rog să anonimizați datele personale ale celorlalte persoane ce figurează pe această filă.

Precizez că sunt dispus să suport costul aferent copierii filei.

Vă solicit răspuns la …adresă poștală/fax/email…

Mulțumesc,

Nume și semnătură

Data: …data transmiterii cererii…


3. Ultimul pas reprezinta trimiterea cererii catre AEP pe adresa de mail office@roaep.ro, scrisa si in modelul prezentat mai sus. Cererea poate fi trimisa prin fax sau posta, iar raspunsul, conform Legii 544, ar trebui sa vina in termen de 10 zile, cu posibilitate de prelungire de pana la 30 de zile.

Site-ul Apador.ro precizeaza ca "in cazul in care din raspunsul primit constatati ca altcineva a votat in locul dumneavoastra, este recomandat sa faceti o PLANGERE PENALA la care sa anexati copia dupa tabelul care dovedeste acest lucru."

Sursa: Apador.org

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO