Cum arata MODELUL buletinului de vot pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu


Ultimul update: Marti 06 Noiembrie 2012 20:07
Data publicarii: Duminica 08 Iulie 2012 12:34
Categorie: Stiri Politice
Model buletin referendum 29 iulie

Sambata, 7 iulie, Guvernul a aprobat modelul stampilelor care vor fi folosite la birourile electorale, modelul buletinului de vot, al listelor electorale si al proceselor-verbale care vor fi folosite la referendumul national din 29 iulie.

Tiparirea buletinelor de vot se asigura de catre Ministerul Administratiei si Internelor, prin Regia Autonoma "Monitorul Oficial".

Confectionarea stampilelor cu mentiunea "VOTAT" si a timbrelor autocolante se asigura de catre Ministerul Administratiei si Internelor, prin Regia Autonoma "Monetaria Statului", respectiv Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.

Pe buletinul de vot va exista o singura intrebare: "Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu?"

Variantele de raspuns sunt urmatoarele: "DA" sau "NU".

 

Votul la referendum poate fi exercitat oriunde in tara, nu doar intr-o anumita circumscriptie 

Votul la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu va putea fi exercitat oriunde in tara, fara sa mai existe obligativitatea ca votul sa fie exprimat doar intr-o anumita circumscriptie electorala, potrivit informatiilor transmise de premierul Victor Ponta an sedinta de guvern.

El a apreciat ca, din punct de vedere organizatoric, lucrurile sunt mult mai simple decat la alegerile locale.

"Din punct de vedere organizatoric, cred lucrurile sunt mult mai simple : este un singur buletin de vot, o intrebare foarte simpla 'Da' sau 'Nu', se poate vota in toata tara, nu mai exista obligativitatea de a vota doar in circumscriptia electorala", a spus Ponta, in sedinta de sambata a Guvernului.

Campania electorala pentru referendum se incheie pe 28 iulie dimineata, votul se opreste la ora 20.00 

Votul la referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu, programat pentru 29 iulie, va incepe la ora 08.00 si va fi oprit la ora 20.00, campania electorala urmand sa se incheie la 28 iulie, ora 7.00, a anuntat ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre.

Potrivit acestuia, campania electorala deja a inceput odata cu publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de organizare a referendumului.

FULLSCREEN
Cum arata MODELUL buletinului de vot pentru referendumul de demitere a presedintelui Traian Basescu
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO