Cum ar arata Romania cu doar 8 judete. Ne vom schimba cu totii buletinele si numerele de la masini

Ultima actualizare: 06-09-2012 15:54

UPDATE: Romania ar putea avea 8 judete mai mari, in loc de 42. Este ideea PDL de reorganizare administrativa a tarii, pornind de la actualele regiuni de dezvoltare. Iar guvernul, se grabeste sa definitiveze si un proiect de lege, in acest sens.

Conform proiectului, actualele consilii judetene si prefecturi vor disparea. Atributiile lor vor fi preluate de 8 consilii regionale si prefecturi.

VIDEO No comment. Seful CJ Braila o face "panarama" pe o jurnalista si pomeneste de sanii ei

In prezent, Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare, denumite dupa pozitia geografica, respectiv Nord-Vest, Nord-Est, Sud-Vest, Sud-Est, Sud, Vest, Centru, Bucuresti si Ilfov.

Shrek a murit la varsta de 16 ani

Noul Consiliu Regional va distribui fondurile europene pentru investitii: drumuri, sisteme de apa sau canalizare iar prefectura nou infiintata va avea birouri astfel incat oamenii sa nu mai bata zeci de kilometri daca au vreo problema.

Cu alte cuvinte, pentru orice problema romanii vor merge la primarie si nu la fiecare agentie guvernamentala, ca pana acum.

Apare insa si o problema: toti vom fi obligati sa ne schimbam cartile de identitate. Proiectul este sustinut in primul rand de Seful Statului.

UDMR, desi partener de coalitie, are obiectii.Spre exemplu, uniunea doreste 16 regiuni, Iar opozitia respinge cu totul ideea.

Guvernul se grabeste sa treaca legea pentru ca in perioada 2013-2014 ar putea incasa de la Comisia Europeana 10 miliarde de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO