Averile parlamentarilor au crescut după 4 ani de mandat. Câte case și bijuterii și-au cumpărat

Ultima actualizare: 17-09-2020 19:46

După patru ani de mandat, declaraţiile de avere ale parlamentarilor arată că nu au pierdut vremea. Unii dintre ei şi-au mai adăugat câte o casă, sau un teren, iar cei mai mulţi şi-au plasat banii în conturi de investiţii private.

Este şi cazul şefului PSD, Marcel Ciolacu. Acesta şi-a vândut bărcile, şi-a plătit datoriile şi a început să pună bani deoparte. La rândul său, liderul USR, Dan Barna, şi-a luat un tablou de câteva mii de euro.

Pentru Dan Barna, mandatul de deputat nu a fost neapărat prolific. A rămas tot cu un apartament în Capitală şi două în Sibiu. Dar a vândut patru din cele cinci terenuri deţinute. Şi-a cumpărat un tablou floral cu personaj femimin (8.500 de euro) şi a plasat peste 750.000 de lei în fonduri de investiţii private.

Colegul de partid, Cătălin Drulă, a rămas cu terenul de 1.500 de mp din Mogoșoaia - fără casă, dar şi-a completat veniturile din investiţii în acţiuni (23.526 de lei), inclusiv la compania Boeing (2.550 dolari).

Costel Alexe, ministrul Mediului, a rămas cu cele trei apartamente pe care le are în Iaşi, dar a mai concesionat un teren. A strâns 130.000 de lei în conturi şi se pare că veniturile din salariul de deputat şi de ministru nu i-au fost de ajuns pentru că a făcut trei împrumuturi.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a vândut din terenuri are 17 în loc de 21 şi a strâns în conturi şi depozite bancare aproape 200.000 de euro. (134.000 de euro şi 261.000 de lei).

Pasionat de pescuit, Marcel Ciolacu şi-a vândut bărcile pe care le avea acum patru ani, a adunat în conturi 140.000 de lei şi şi-a închis două credite destul de consistente.

După ce s-a căsătorit cu colegul de partid, europarlamentarul Claudiu Manda, Olguța Vasilescu a cumpărat o casă în Craiova şi, pe credit, şi-au luat un apartament la Bruxelles. Împreună, cei doi deţin ceasuri şi bijuterii de 140.000 de lei, dar au şi o datorie de 1,5 milioane de lei.

Călin Popescu Tăriceanu are două terenuri în Snagov, lângă Bucureşti şi a rămas cu două apartamente şi o casă pe pământ. Trei apartamente le-a donat - două soţiei, Loredana, şi unul fiului său mai mare. Iar astăzi, faţă de acum patru ani, are cu 200.000 de euro mai mult în conturi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO