Crin Antonescu: Demisia Monicai Iacob Ridzi este tardiva si inutila

15-07-2009 00:00

Monica Iacob Ridzi

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri ca ancheta in cazul Ridzi trebuie sa continue, pentru ca demisia fostului ministru nu poate fi considerata un gest de onoare sau unul democratic.

Liderul PNL a mentionat ca ar trebui incepute anchete si in cazul altor ministri daca apar semnale in presa.

Eu cred ca ancheta in cazul Ridzi trebuie sa continue. Cred ca, in 27 iulie, Camera Deputatilor trebuie sa dea un vot asupra raportului Ridzi si celorlalte rapoarte. Cred ca trebuie sa continue ancheta pentru a vedea unde s-au dus acei bani care nu se regasesc. Daca va fi cazul, si semnalele de presa se vor intensifica, trebuie infiintate si alte comisii de ancheta si in cazul altor ministri si in cazul altor bani publici.
Crin Antonescu
El a criticat afirmatia sefului statului privind remanierea Guvernului, precizand ca demisia tarzie si inlocuirea unui ministru nu inseamna remaniere.

"Nu a fost vorba de o remaniere, ci de inlocuirea unui ministru care a demisionat. Remanierea ar fi insemnat ca prim-ministrul Boc atunci cand a constatat ca sunt lucruri discutabile, ca exista o presiune publica in legatura cu un ministru din cabinetul domniei sale, sa fi procedat la inlocuirea acelui ministru. Asta nu s-a intamplat, am asistat la saptamani lungi de tratative, tergiversari, ezitari in interiorul PDL. (...) Nu am asistat la o decizie politica ferma a primului ministru cum ar fi remanierea. A fost, intr-un tarziu o demisie, dar demisia si inlocuirea celui demisionar nu inseamna remaniere", a spus presedintele PNL.

In cadrul unei conferinte de presa de marti, Monica Iacob Ridzi si-a anuntat demisia din functia de ministru al tineretului si sportului. Ea a spus ca isi asuma responsabilitatea politica, pentru ca a girat toti oamenii din ministerul pe care l-a condus pana acum, dar ca nu vrea ca scandalul izbucnit la minister sa afecteze imaginea Guvernului si a partidului din care face parte.

Ridzi a fost anchetata de o comisie parlamentara speciala, care a avut drept scop verificarea sumelor cheltuite de Ministerul Tineretului si Sportului, sub semnatura sa, pentru organizarea Zilei Tineretului, pe 2 mai. Este vorba despre aproximativ 800.000 de euro.

In locul ei a fost numita Luminita Sorina Placinta (44 de ani), senatoare PD-L de Vrancea si se afla la primul mandat parlamentar. Doamna Placinta are actiuni la o fabrica de confectii din Focsani. De altfel, colegii domniei sale, parlamentari, si-au comandat recent costume din colectia fabricii, chiar in Palatul Parlamentului.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO