Corina Cretu a fost audiata de Juncker la Bruxelles. Portofoliul ce-i va fi atribuit romancei in CE este inca un mister

Ultima actualizare: 07-09-2014 06:52

Corina Cretu, propusa de premierul Ponta pentru functia de comisar European, a fost audiata joi, de presedintele ales al Comisiei Europene.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Comisiei, care nu a precizat, insa, care dintre posturile de comisar ii va fi atribuit romancei. Premierul nostru declara zilele trecute ca a negociat pentru ea portofoliul Dezvoltării Regionale, dar informatii neconfirmate sustin ca ea va fi numita comisar pentru Ajutoare Umanitare.

Purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a postat o fotografie de la intalnirea dintre Junkers si Corina Cretu, dar a refuzat sa spuna daca va fi numita comisar pentru Ajutoare Umanitare. In schimb, premierul Ponta a spus ca presedintele Basescu si liderii ACL sunt de vina daca Junkers nu o va numi pe Corin Cretu comisar pentru Dezvoltare Regionala.

"Aseara, domnul Basescu a contestat... Liderii opozitiei au trimis scrisori sa nu primim un portofoliu important. Important e sa moara capra romaneasca, ca nu este sustinuta de domnul Basescu sau de domnul Iohannis sau de domnul Blaga", a declarat Victor Ponta.

"Liderii ACL, Vasile Blaga si Klaus Iohannis, i-au trimis ieri lui
Jean Claude Juncker o scrisoare in care spun ca nominalizarea Corinei Cretu este ilegala, pentru ca ea nu a fost audiata de Parlament inaintea nominalizarii, asa cum prevede legea din Romania
", se spune intr-un comunicat PNL.

PNL a transmis insa joi un comunicat in care spune ca procedura audierii de catre Parlament a candidatilor inainte de nominalizarea lor are ca scop verificarea capacitatii unui candidat pentru un anumit portofoliu.

Comisia Europeana va anunta saptamana viitoare ce portofoliu va primi fiecare comisar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO