Concedieri în masă la Guvern. Câți secretari de stat au fost dați afară


Ultimul update: Joi 07 Noiembrie 2019 21:37
Data publicarii: Joi 07 Noiembrie 2019 21:31
Categorie: Stiri Politice
Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi seară, că a semnat eliberarea din funcţie a ”aproape 40 de secretari de stat PSD”, iar în cursul zilei de vineri va continua.

”Toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”, a spus Orban.

”Am semnat a doua tranşă, am eliberat din funcţie cred că aproape 40 de secretari de stat PSD. Mâine voi continua. Sigur că trebuie pregătite deciziile, trebuie analizată baza legală şi trebuie să semnez. Dacă aș fi putut mai repede, i-aş fi eliberat mai repede”, a declarat, joi seară, premierul Ludovic Orban.

Acesta a explicat că sunt funcţii de demnitate publică, iar ”toţi secretarii de stat PSD, toţi preşedinţii, vicepreşedinţii şi toată clientela PSD va părăsi guvernarea liberală, pentru că noi nu acceptăm să lucrăm cu cei care şi-au bătut joc de România trei ani de zile”.

”Voi elibera peste tot secretari de stat”, a spus Orban, întrebat la ce ministere sunt cei mai mulţi, potrivit News.ro.

În plus, întrebat despre comasarea ministerelor, Orban a afirmat că va fi redus ”drastic” numărul secretarilor de stat.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că a început deja să semneze decizii de demitere a unor secretari de stat, dând ca exemple deciziile de eliberare din funcţie a fiilor unor politicieni precum Adrian Năstase, Dumitru Buzatu sau fiul generalului în rezervă Marian Tutilescu.

"Cred că o să fac febră musculară de la semnat decizii de demitere", a afirmat primul ministru.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO