Codul Administrativ ar putea fi aprobat prin OUG. Senator USR: PSD rămâne partidul baronilor locali


Ultimul update: Joi 30 Mai 2019 12:59
Data publicarii: Joi 30 Mai 2019 12:45
Categorie: Stiri Politice
sedinta guvern viorica dancila

Senatoarea USR Florina Presadă susține că PSD rămâne partidul baronilor locali, interesați să-şi facă un cadou înainte de ieşirea de la guvernare, prin adoptarea Codului administrativ.

 

Presadă spune, într-un mesaj pe Facebook, că, în acest moment, Codul Administrativ este la Ministerul Justiţiei, cu toate avizele luate, gata de a fi adoptat prin OUG.

"PSD rămâne partidul baronilor locali. Nu au înţeles nimic din votul românilor de duminică. După ce i-a omorât Justiţia, acum încearcă cu Administraţia. În acest moment, Codul Administrativ este la Ministerul Justiţiei, cu toate avizele luate, gata de a fi adoptat prin OUG. Dacă nu azi, pe lista suplimentară a ordinii de zi a şedinţei de guvern, atunci data viitoare. E o chestiune de timp”, a scris Florina Presadă.

Ea afirmă că, avându-l pe Paul Stănescu nr. 2 în partid, „baronii locali PSD vor să îşi lase un cadou înainte de ieşirea de la guvernare, oricum s-ar întâmpla acest lucru”.

"Nu le pasă de ceea ce vor lăsa în urma lor. După mine, pârjolul - acesta este PSD! Ei au nevoie de pensii speciale pentru aleşii locali, să relaxeze incompatibilităţile pentru primari, să ia decizii de patrimoniu cu majorităţi de 50% +1, să numească politic, de sus, prefecţii şi şefii de deconcentrate, să organizeze concursuri pentru funcţii publice despre care ştiu doar ei. PSD vrea doar să populeze administraţia publică cu oameni obedienţi ca să poată prăda liniştiţi resursele publice", mai scrie Presadă.

 

Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, afirma, miercuri, că Parlamentul trebuie să susţină la nivel legislativ programul guvernului, că sunt rezultate bune în economie şi ele trebuie să continue şi spune că Parlamentul se va concentra strict pe agenda cetăţeanului şi nu pe agenda personală a cuiva: îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul absorbţiei fondurilor europene, flexibilizarea procedurilor la licitaţiile pe infrastructură sau codul administrativ.

La mijlocul lunii aprilie, Comitetul Executiv al PSD a decis adoptarea prin ordonanţă de urgenţă a Codului Administrativ, în termen de 45 de zile.

În noiembrie 2018, Curtea Constituţională a declarat neconstituţional Codul Administrativ aşa cum a fost adoptat de Parlament.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Facebook.com

VIDEO PROTVPLUS.RO