Întâlnire la Palatul Cotroceni între Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Ultima actualizare: 30-05-2019 14:02

Întâlnire importantă joi dimineaţă la Palatul Cotroceni. Şeful statului a discutat cu Viorica Dancilă despre rezultatul alegerilor europarlamentare şi scandalul votului din diaspora, unde zeci de mii de oameni nu au reuşit să ajungă la urne.

Discuţiile au fost necesare în urma schimbărilor atât de profunde care s-au produs în ultimele zile în urma scrutinului din 26 mai, potrivit Administrației Prezidențiale.

Trebuie lămurit şi subiectul remanierii a trei posturi guvernamentele: ministerul fondurilor europene, cel pentru romanii de pretutindeni şi ministerul justiţiei.

Viorica Dăncilă, a transmis, miercuri după amiază, președintelui României propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministru al Justiției, ministru al Fondurilor Europene și ministru pentru Românii de Pretutindeni, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului.

Pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a fost propus Titus Corlățean, diplomat de carieră, pentru Ministerul Justiției, Ana Birchall, cu specializări aprofundate în domeniul juridic, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Roxana Mânzatu, cu o experiență de 15 ani în domeniul afacerilor și fondurilor europene, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost nominalizată Natalia Intotero, care a mai deținut acest portofoliu.

 

Iohannis a cerut demisiile lui Carmen Dan și Teodor Meleșcanu

 

Iohannis a cerut, miercuri, demiterea imediată a miniştrilor Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan.

„Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Atenţie, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Aşadar, fiindcă nu au ştiut să-şi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a declarat preşedintele.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO