Cine este Ioan Mang, propunerea USL pentru functia de ministru al Educatiei

Ioan Mang

Ioan Mang, propus duminica seara de premierul desemnat Victor Ponta pentru a prelua portofoliul Educatiei, este senator, profesor universitar la Universitatea Oradea, lider al organizatiei PSD Bihor si managerul unei firme de IT.

Ioan Mang s-a nascut la 15 iulie 1958, la Ineu, judetul Arad.

El este din 2003 profesor universitar la Universitatea Oradea, Facultatea de Inginerie Electrica si Tehnologia Informatiei, unde sustine cursuri de ingineria programarii, protectia impotriva virusilor, managementul proiectelor in IT, algoritmi de criptare, securitatea in internet, securitatea datelor in e-business, potrivit informatiilor postate pe site-ul sau.

Mang a fost intre 1999 si 2003 conferentiar la Universitatea Oradea, iar intre 1990 si 1999 sef de lucrari la aceeasi institutie de invatamant.

In perioada 1985 - 1990, Mang a fost cercetator stiintific la Institutul de Proiectari Automatizari, iar intre 1983 si 1985 a lucrat ca inginer la I.I.R.U.C. Bucuresti - filiala Oradea.

Citește și
Ioan Mang
Senatorul PSD Ioan Mang, propus la Ministerul Educatiei, in locul Corinei Dumitrescu
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Senatorul este din 1998 doctor inginer - specialitatea calculatoare.

Ioan Mang mai noteaza in CV-ul postat pe site-ul Senatului ca este din 2000 vicepresedinte CNIMM - Bihor, precum si faptul ca este membru al Asociatiei pentru Ingineria Calculatoarelor si Tehnologia Informatiei din Romania.

In plan politic, Ioan Mang este, din 2010, presedinte al organizatiei judetene Bihor.

El a fost consilier judetean intre 2004-2006, precum si in perioada iunie-decembrie 2008.

Ioan Mang este senator de Bihor, vicelider al grupului parlamentar al PSD, membru im Comisia pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, precum si in Comisia pentru egalitatea de sanse.

Pe site-ul sau, Ioan Mang scrie ca este managerul unei firme de IT, DEC SRL, careia i-a pus bazele in 1991 si care are peste 50 de angajati. El noteaza ca firma sa a dezvoltat sistemul de control acces si ticketing pe stadioanele cluburilor de fotbal Politehnica Timisoara, Steaua Bucuresti, CFR Cluj, Dinamo Bucuresti.

Senatorul Ioan Mang are, potrivit declaratiei sale de avere din iunie 2011, patru terenuri intravilane in municipiul Oradea, in suprafata totala de peste 3.800 de metri patrati, doua fiind cumparate in 1993 si, respectiv, in 2000, iar celelalte doua fiind mosenite in 2004 si 2005.

Ioan Mang mai detine trei case de locuit, doua, de 360 si 180 de metri patrati, fiind mostenite, aferente celor doua terenuri, iar una fiind construita in 2003, in suprafata de 540 de metri patrati.

Senatorul social-democrat propus de premierul desemnat Victor Ponta pentru portofoliul Educatiei nu are bunuri mobile, nici bijuterii sau obiecte de arta a caror valoare sa depaseasca 5.000 de euro.

Ioan Mang are trei fonduri de investitii in valoare totala de 62.100 de lei, deschise in 2000 si 2005, precum si 4.200 de lei intr-un cont curent.

Senatorul detine actiuni sau parti sociale la SC DEC SRL, SC Tricotaje SA, in valoare de aproximativ 2.500 de lei, iar sotia acestuia este actionar la SC Tipografia GrafX SRL.

Ioan Mang are de restituit un credit de 45.000 de euro, pe care l-a luat in 2005 pe o perioada de 20 de ani, si un altul de 115.000 lei, din 2010, care trebuie achitat in 2012.

Din indemnizatia de senator, in 2010 Ioan Mang a incasat 60.337 de lei, iar ca profesor universitar la Universitatea din Oradea a avut venituri de 47.272 de lei.

Sotia acestuia, Gerda Erica Mang, a castigat in 2010, ca profesor universitar la Universitatea din Oradea, 51.622 de lei, iar dintr-un contract de conventie civila incheiat cu SC Ro&Co Soft SRL Oradea a incasat pentru activitatea de cercetare 3.360 de lei.

Potrivit declaratiei de interese, Ioan Mang este asociat impreuna cu sotia la SC DEC SRL Oradea si actionar la SC Tricotaje SA Ineu. Sotia si fiica senatorului sunt asociati cu 60 la suta la SC Tipografia GrafX SRL Oradea, iar fiul acestuia este asociat unic la SC Key Ticket Solutions SRL - D Oradea.

Ioan Mang a mentionat intr-o anexa a declaratiei de interese ca SC DEC SRL a incheiat, in perioada noiembrie 2010 - iunie 2011, cinci contracte cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, in valoare totala de peste 21.700 de lei, toate prin selectie de oferte. Firma lui Mang a furnizat spitalului componente pentru sistemul de acces, pentru reteaua de date, consumabile si accesorii, imprimante si componente de calculatoare.

Totodata, in februarie 2011, firma lui Mang a incheiat un contract cu Primaria Municipiului Oradea, in valoare de 6.851 de lei, pentru "furnizare de produse BitDefender Business Security", precum si un altul cu Primaria orasului stei, pentru servicii si lucrari de tiparire si tehnoredactare, in valoare de 12.000 de lei.

Firma a avut si un contract cu OTL RA, pentru furnizare de licente antivirus, incheiat in martie 2011, in valoare de 4.054 de lei.

Si societatea la care fiul lui este actionar majoritar a incheiat, in mai 2011, un contract cu Primaria orasului Stei, pentru echipamente produse IT, in valoare de 19.362 de lei. Firma a mai avut un contract cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Oradea, caruia i-a vandut componente de calculatoare in valoare de 9.220 de lei. Totodata, firma a incheiat, in iunie 2011, un contract cu Universitatea Politehnica Timisoara, in valoare de 65.386 de lei, pentru "furnizare POS emitere si programare carduri Mifare cu amprenta".

Firma la care sunt actionari sotia si fiica lui Ioan Mang, SC Tipografia GrafX, a avut, de asemenea, un contract cu Primaria orasului Stei, in valoare de 28.000 de lei, incheiat in aprilie 2011, pentru servicii de tiparire si tehnoredactare. Totodata, firma a incheiat in februarie 2012 un contract cu Curtea de Apel Oradea, pentru "realizare si furnizare tiparituri diverse", fiind mentionat faptul ca pana la 15 iunie 2011 a fost facturata suma de 345 de lei.

Sursa foto: www.ioan-mang.ro

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
NEWS ALERT Gigi Becali anunță o revenire de senzație la FCSB
Citește și...
Mang: Noul ministru al Educatiei va avea o misiune grea si care trebuie preluata din mers
Mang: Noul ministru al Educatiei va avea o misiune grea si care trebuie preluata din mers

Senatorul Ioan Mang, nominalizat pentru Ministerul Educatiei, a declarat ca desemnarea sa pentru aceasta functie s-a facut dupa o analiza atenta a "situatiei existente", intrucat noul ministru "va avea o misiune grea", care trebuie "preluata din mers".

Senatorul PSD Ioan Mang, propus la Ministerul Educatiei, in locul Corinei Dumitrescu
Senatorul PSD Ioan Mang, propus la Ministerul Educatiei, in locul Corinei Dumitrescu

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca a rugat-o pe Corina Dumitrescu sa accepte ca pentru acest moment sa nominalizeze o alta persoana pentru portofoliul Educatiei, noua propunere fiind senatorul PSD Ioan Mang.

AFP despre Romania: Gradinita, un mijloc de a
AFP despre Romania: Gradinita, un mijloc de a "rupe cercul vicios saracie - esec scolar - saracie"

Gradinita din satul transilvanean Araci, care arata ca oricare alta cu desene florale, berze si randunici, reprezinta singura speranta pentru zecile de copii din aceasta comunitate, dominata de etnici romi, de a rupe cercul vicios al saraciei.

Recomandări
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”
Macron și Xi au pus la cale un armistițiu la nivel mondial. „Lumea de astăzi nu este prea pașnică”

Președintele chinez Xi Jinping a revenit în Europa după 5 ani. Primit cu toate onorurile la Paris, nu a fost menajat.

Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”
Netanyahu, acuzat că pune în pericol pacea din Gaza prin bombardarea Rafah. „Acest lucru ar părea a fi un truc”

Hamas a acceptat luni o propunere de încetare a focului în Gaza din partea mediatorilor, dar Israelul a declarat că termenii nu îi îndeplinesc cerinţele şi a continuat loviturile în Rafah, plănuind în acelaşi timp să continue negocierile pentru un acord.

Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă
Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă

Meteorologii anunţă temperaturi uşor peste cele obişnuite în toată ţara, începând de la jumătatea lunii mai, inclusiv în primele trei zile din aprilie.