Cine este Dan Sova, propus ministru delegat pentru proiecte de infrastructura

Ultima actualizare: 22-12-2012 06:44
Dan Sova

Senatorul PSD Dan Sova, critic acerb al lui Traian Basescu, este propus coordonator al proiectelor de infrastructura Dan Sova a fost propus ministru delegat pentru proiecte de infrastructura.

In prezent, Sova este ministru pentru relatia cu Parlamentul, functie in care a fost numit in luna august. Sova a facut, in timp, multe declaratii critice la adresa lui Traian Basescu, cerandu-i in repetate randuri acestuia demisia.

De asemenea, Sova sustinea, la cateva ore dupa incheierea referendumului din 29 iulie pentru demiterea lui Traian Basescu, faptul ca USL asteapta inca un milion de voturi care nu au fost contabilizate in evaluarea BEC, respectiv 700.000 de voturi de pe listele suplimentare, 200.000 de voturi din strainatate si cateva sute de mii de voturi la urnele mobile.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat ca softul social-democratilor pentru numararea voturilor la referendum a mers foarte bine, diferenta anuntata de senatorul Dan Sova venind dintr-o evaluare gresita la numarul de voturi care se gaseau in urnele mobile, acesta fiind obosit.

Traian Basescu a facut referiri ironice si el, chiar in mai multe randuri, la competenta de jurist a lui Sova, mentionand ca acesta este cel care i-a sfatuit pe social-democrati sa ceara schimbarea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului si i-a asigurat ca functia va reveni tot PSD.

De asemenea, Sova s-a facut remarcat si pentru o declaratie legata de Holocaust, de la care i s-a tras schimbarea din functia de purtator de cuvant al PSD. Alianta Civica Democrata a Romilor (ACDR) a cerut institutiilor statului, in martie, sa-l sanctioneze pe senatorul PSD Dan Sova pentru declaratiile publice prin care a negat Holocaustul din Romania, solicitand conducerii Partidului Social Democrat un punct de vedere oficial fata de afirmatiile politicianului.

Conducerea Aliantei a cerut sanctionarea lui Sova pentru declaratiile facute in 5 martie 2012, la un post de televiziune, unde a declarat ca "pe teritoriul Romaniei niciun evreu nu a avut de suferit si asta se datoreaza lui Antonescu".

Presedintele PSD Victor Ponta declara, la scurt timp, ca Dan Sova nu mai este purtator de cuvant al partidului ca urmare a "marii gafe" si a raspunsului "absolut stupid" dat la o intrebare pe tema Holocaustului. Ponta sustinea ca Sova nu are ceva cu evreii, ci a dat pur si simplu dovada de ignoranta. Sova este doctor in drept, membru PSD din 2003 si senator din 2008. El a fost avocat, asociat al Casei "Sova si Asociatii".

Dan Sova s-a nascut la 9 aprilie 1973 in Bucuresti si a absolvit Facultatea de Drept in 1995, si Facultatea de Istorie in 2001, ambele in cadrul Universitatii Bucuresti. In anul 2005, Dan Sova si-a luat diploma de Doctor in Drept, fiind autor al lucrarii "Fiscalitatea aplicabila societatilor comerciale".

In ceea ce priveste experienta sa profesionala, Sova a fost profesor al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti.De asemenea, Dan Sova a fost practician in reorganizare judiciara si faliment.

Totodata, noul ministru este Membru al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, al Uniunii Nationale a Practicienilor in Reorganizare si Faliment si al Insol Europe. La alegerile parlamentare de la sfarsitul lunii august 2008, Sova a fost ales senator in Colegiul uninominal 3 din Circumscriptia electorala 30 din judetul Olt.

El a castigat un nou mandat de senator la scrutinul din 9 decembrie. In cea mai recenta declaratie de avere, depusa la mijlocul lunii iunie, Dan Sova apare ca proprietar a trei case, doua in Bucuresti si una in Ilfov, in satul Izvorani, si al unui autoturism Volkswagen din anul 2007.

De asemenea, Sova detine o colectie numismatica, cu o valoare estimata de 15.000 de euro, el avand trecut si un depozit bancar cu o valoare de 165.000 euro, precum si un alt depozit de peste 14.000 de lei. Sova a declarat venituri de 32.502 lei in ultimul an fiscal din postul de conferentiar universitar doctor la Universitatea Bucuresti si 51.309 lei ca senator.

El a trecut 59.116 lei piedere fiscala la Casa de avocat "Sova si asociatii" si 15.982 de lei pierdere fiscala anuala pentru postul de practician in insolventa. De asemenea, Sova a primit 1.600 de lei din drepturi de autor de la Editura CH Beck.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!