Ministrul Sanatatii: Astept un telefon de la Arafat, sa colaboreze cu noi

16-01-2012 15:04

Actiune de sustinere a lui Raed Arafat

Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a anuntat ca il asteapta pe doctorul Raed Arafat sa colaboreze in privinta proiectului Legii sanatatii, el fiind totodata presedintele Comisiei de urgenta a ministerului.

"Il asteptam pe doctorul Arafat sa colaboreze cu noi, este presedintele Comisiei de urgenta a ministerului. Am vorbit cu dumnealui atunci cand a plecat si l-am rugat sa ramana pentru ca este nevoie sa colaboram in noul proiect de lege", a declarat ministrul Sanatatii.

Intrebat daca doctorul Arafat ar putea reveni in functia de subsecretar de stat, Ritli Ladislau a raspus ca nu stie si ca aceasta este o decizie a primului - ministru.

"Pe postul de subsecretar de stat este dr. Andrei Georgescu, decizia schimbarii acestuia poate fi luata numai de catre premier", a mai spus ministrul Sanatatii.

Intrebat daca ar putea face o propunere premierului pentru readucerea doctorului Raed Arafat in functia de subsecretar de stat, ministrul a spus ca nu s-a gandit la acest lucru. In schimb, el a subliniat ca ar dori sa foloseasca experienta lui Raed Arafat in proiectul noii legi a sanatatii si a reiterat totodata ideea ca medicina de urgenta nu se va privatiza.

Totodata, intrebat daca ii va telefona doctorului Arafat pentru a-l invita la discutii in MS, pe marginea legii, ministrul a spus ca nu stie cum ar trebui procedat, sustinand ca poate ar trebui ca fostul subsecretar de stat sa il conteacteze.

"Astept un telefon de la doctorul Arafat. Dorim sa reluam discutiile privind proiectul noii Legi a sanatati cat mai curand si cu profesionisti", a spus ministrul Rittli Ladislau.

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti, luni, daca apreciaza ca este posibil ca Raed Arafat sa lucreze la noul proiect al legii sanatatii sau sa revina in minister, premierul Emil Boc a raspuns ca fostul subsecretar de stat "este binevenit, daca domnia sa va dori".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO