Liviu Dragnea ii da un sfat ministrului Justitiei, in scandalul gratierilor: "Sa se inspire din experienta inaintasilor"


Ultimul update: Vineri 03 Februarie 2017 00:19
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2017 10:17
Categorie: Stiri Politice
Florin Iordache, Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, il sfatuieste pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, in privinta celor doua proiecte de ordonanta de urgenta privind gratierea si modificarea codurilor penale, "sa se inspire din experienta inaintasilor".

"Daca s-a mai dat vreo gratiere prin ordonanta de urgenta poate sa dea, daca nu, nu stiu daca e bine", a spus Dragnea, marti dimineata.

Intrebat de jurnalisti ce l-ar sfatui pe ministrul Justitiei, Florin Iordache, in privinta celor doua proiecte de urgenta, Liviu Dragnea a raspuns:

"L-as sfatui sa se inspire din experienta inaintasilor, din experienta guvernelor precedente. Daca este sa se dea prin ordonanta sau sa se adopte proiect de lege, asta e problema lor, dar e bine sa se uite la experienta inaintasilor".

"Daca s-a mai dat vreo gratiere prin ordonanta, poate sa dea, daca nu, nu stiu daca e bine", a completat Dragnea.

Intrebat daca un eventual esec al acestor proiecte de OUG ar fi al ministrului Justitiei sau al PSD, Liviu Dragnea a spus ca deocamdata a vazut "foarte mult scandal pe niste intentii".

"Am vazut si o dezbatere publica si eu zic sa asteptam sa vedem ce face Guvernul", a afirmat liderul PSD, conform News.ro.

El a mai spus ca este problema Guvernului maniera in care vor fi promovate cele doua proiecte.

Liderul PSD a facut aceste declaratii la iesirea de la instanta suprema, unde a inceput judecarea dosarului de abuz in serviciu in care acesta este acuzat alaturi de fosta lui sotie, Bombonica Prodana, si de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Mai multe organizatii nonguvernamentale au cerut luni, la dezbaterea organizata de Ministerul Justitiei pe tema celor doua proiecte de OUG privind gratierea si modificarile codurilor penale, discutarea proiectelor in Parlament, dupa ce vor fi facute studii de impact si reanalizarea cazurilor in care s-ar putea aplica gratierea.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO