Ce a făcut Tăriceanu înainte să vină Iohannis la consultări. Șefa de protocol i-a atras atenția


Ultimul update: Miercuri 05 Iunie 2019 13:28
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2019 12:52
Categorie: Stiri Politice

Președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu nu s-a arătat, miercuri, foarte impresionat de întrevederea cu președintele Klaus Iohannis, în timpul consultărilor de la Palatul Cotroceni.

În timp ce era prezent la Cotroceni împreună cu alți 4 colegi de la ALDE, Tăriceanu a preferat să se așeze la masa șefului statului împreună cu Varujan Vosganian, în timp ce ceilalți 3 colegi au stat în picioare - așteptând venirea lui Iohannis, conform protocolului.

După cum se vede și în imaginile filmate de presă, Vosganian încercă să-i atragă atenția lui Tăriceanu că trebuie să aștepte în picioare alături de ceilalți venirea președintelui României, însă  Tăriceanu .... nu pare impresionat.

La un moment dat, în cameră intră șefa protocolului Administrației Prezidențiale, care îi face semn cu mâna lui Tăriceanu că trebuie să se ridice de la masă și să aștepte în picioare.

Într-un final, Tăriceanu se ridică în picioare, cu doar câteva secunde înainte să vină președintele Klaus Iohannis. Întrebat de jurnaliști, după consultările cu șeful statului, dacă nu cumva a făcut o gafă de protocol sau poate are vreo problemă de sănătate, Tăriceanu a respins ambele ipoteze.

”Răspunsul este nu - și la una și la alta. Nu am de ce să stau în picioare până sosește președintele. Când a sosit președintele m-am ridicat și l-am salutat așa cum este politicos și protocolar. Cunosc bine regulile de protcol, mai bine decât dumneavoastră.” - a spus Tăriceanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO