Ponta: ”Este grețos” ce fac liderii PSD, după ce au făcut manele contra lui Timmermans

Ultima actualizare: 05-06-2019 11:47
Victor Ponta
Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul președinte al PSD Victor Ponta a lansat un nou atac la adresa PSD, după ce noua conducere a social-democraților a promis că va înceta lupta pentru modificarea legilor justiției și a fost salutată inclusiv de liderii UE.

Ponta spune că ”este grețos” că aceiași lideri PSD, care, până la alegerile europarlamentare, ”făceau manele contra lui Timmermans” acum ”dau din coadă și se gudură pe lângă cei pe care îi înjurau până acum o săptămână!”.

Este bine că discursul antieuropean al PSD a încetat. Noi la ProRomania am spus mereu acest lucru (și toți care conduc azi PSD îi țineau isonul lui Liviu Dragnea în toate atacurile - acum s-au spălat pe mâini ca Pilat din Pont)!

Este totuși grețos să îi vezi pe “Patrioții din Europa” care se băteau cu cărămida în piept până pe 26 și făceau manele contra lui Timmermans cum dau din coadă și se gudură pe lângă cei pe care îi înjurau până acum o săptămână! Măcar Liviu Pleșoianu a rămas pe poziție - e prima dată când îl apreciez și singurul lucru pentru care merită apreciat, în rest vorbește numai prostii și servește din ignoranță propaganda Sputnik în România!” - a scris Ponta pe Facebook.

Dăncilă a făcut promisiuni în fața liderilor UE. Timmermans și Juncker se declară mulțumiți

 

Reacția lui Victor Ponta vine la scurt timp după ce Comisia Europeană și Guvernul României au transmis un comunicat de presă cu același text, în care liderii UE au salutat angajamentul guvernului român.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintele Frans Timmermans au salutat angajamentul guvernului român de a nu continua reformele controversate din sistemul judiciar şi de a relua imediat dialogul în baza Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru a realiza progrese în reformele judiciare şi în lupta împotriva corupţiei, a declarat un purtător de cuvânt al executivului comunitar după întâlnirea de marţi, de la Bruxelles, a premierului Viorica Dăncilă cu cei doi înalţi oficiali europeni.

De asemenea, a precizat purtătorul de cuvânt, ei au reconfirmat că Executivul comunitar este gata să coopereze cu autorităţile române pentru a găsi soluţii la chestiuni care ţin de statul de drept şi pentru fi reluat parcursul de progres în cadrul MCV.

Juncker şi Timmermans au salutat şi "abordarea europeană a premierului Viorica Dăncilă şi sprijinul guvernului român pentru proiectul european, precum şi disponibilitatea de a continua cooperarea strânsă cu Comisia Europeană".

Și biroul de presă al Executivului a anunțat că cei doi lideri ai Comisiei Europene "au salutat angajamentul Guvernului României de a nu avansa reformele controversate din sistemul judiciar şi reluarea imediată a dialogului în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu scopul de a înregistra progrese în reformele din sistemul judiciar şi în lupta împotriva corupţiei".
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO