Care pe care! Vezi aici candidatii la alegerile din noiembrie

21-10-2008 00:00

Marti a fost ultima zi cand partidele puteau depune listele candidatilor pentru alegerile din 30 noiembrie. Cum era de asteptat, partidele au luat cu asalt Birourile Electorale, pentru a-si inregistra listele.

Pe acestea gasim, numele unor polititicieni de meserie, dar si multi actori, cantareti, oameni de afaceri sau comentatori sportivi. Primii care si-au inscris candidatii pentru Capitala au fost democrat liberalii in frunte cu Vasile Blaga si Theodor Stolojan. Motiv de glume pentru liberali, care au ajuns ceva mai tarziu. Odata listele depuse, lupta pentru un fotoliu de senator sau deputat se anunta apriga mai ales in Capitala.

De exemplu pentru Camera se vor infrunta in acelasi colegiu Elena Udrea de la PDL, cantareata Luminita Anghel de la PSD, fostul bodyguard al lui Gigi Becali, Catalin Zmarandescu reprezentant al PNG si Radu Munteanu de la PNL + PNTCD.

In celelalte colegii liderii principalelor partide politice nu vor intra in batalie corp la corp. In plus, felul in care au fost aranjate locurile in colegii arata ca cele mai multe dintre figurile cunoscute au adversari firavi si cu putina notorietate la nivel national.

De exemplu, tot pentru Camera Deputatilor liberalul Bogdan Olteanu ii are ca adversari pe Gheorghe Groza de la PD-L si Mihaela Anton de la PSD. O lupta interesanta se anunta si in Colegiul 7 unde Ioan Talpes lupta din partea PD-L cu renumitul comentator sportiv Cristian Topescu de la PNL.

Si liderii PRM, Corneliu Vadim Tudor si PNG-CD, George Becali, vor candida in Bucuresti, cu precizarea ca nu au rivali cu greutate. La PRM a fost agitatie mare doarece Oana Zavoranu si Aurelian Temisan au renuntat in ultima clipa la candidaturile lor. Zavoranu urma sa candideze in sectorul 6 din Capitala.

Ilfovul il are drept candidat, intre altii pe Calin Popescu Tariceanu, presedintele al PNL. Acesta intra in cursa cu Sorin Minea de la PD-L si Ioan Mates de la PSD.

In judetul Dolj candideaza nume importante ale politicii romanesti. Acestea nu se vor intalni insa in acelasi colegiu. Pentru Senat, de pilda, isi incearca norocul presedintele PSD Mircea Geoana si democrat-liberalul Radu Berceanu. Nu se bat pe aceleasi voturi.

Situatie similara si in judetul Prahova, pentru camera deputatilor, unde liderul PSD Adrian Nastase nu o sa o intilneasca pe Adriana Saftoiu, fost consilier prezidential care va candida din partea PNL.

Deputata Lavinia Sandru a anuntat, marti, ca isi va depune candidatura ca independent pentru colegiul de deputat din Cotroceni, dupa ce a demisionat din PIN. Ea a explicat ca va participa la cursa electorala din postura de candidat independent, deoarece PIN nu are puterea de a obtine trei senatori si sase deputati, pentru a putea deveni partid parlamentar.Tags: alegeri, candidati, pnl, pdl, psd, png, prm,


VIDEO PROTVPLUS.RO