Bugetul pe 2019, adoptat fără nicio modificare, în timp record. Ironii între parlamentari


Ultimul update: Miercuri 13 Martie 2019 20:28
Data publicarii: Miercuri 13 Martie 2019 19:36
Categorie: Stiri Politice

Bugetul pe 2019 a fost adoptat în timp record, fără nici o modificare. În mai puțin de o oră și jumătate, deputații și senatorii puterii au respins obiecțiile președintelui Klaus Iohannis și i-au trimis legea în aceeași formă.

În mare grabă, parlamentarii coaliției PSD-ALDE au respins toate propunerile Opoziției. Iar Ministrul Finanțelor publice a preferat să facă glume pe seama colegilor, decât să le asculte argumentele.

Parlamentarii PSD şi ALDE nu s-au împiedicat de cele peste 100 de amendamente depuse de Opoziţie la bugetul de stat şi au trecut la schimburi de replici ironice.

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice: "Bă, Cîțule, după ce că eşti urât, eşti şi prost. Frumosule, chiparosule"

Cosette Chichirau, deputat USR: "Să încetaţi cu insultele că deja aţi jignit tot poporul român cu lipsa aceasta de dezbatere."

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice: "Ia-l pe Cîțu şi faceţi o echipă.”

"Am spus ceva urât? Frumosule, chiparosule…vedeţi ce înseamnă chiparosule”, a spus ulterior ministrul.

După mai puţin de o oră şi jumătate de discuţii în comisiile de specialitate şi în plen, bugetul de stat arată la fel ca înainte să fie respins de Klaus Iohannis.

Claudiu Năsui, deputat USR: "Nu aţi ţinut cont de recomandările partenerilor externi, nu aţi ţinut cont de faimosul MTO, nici măcar de ce ne spune preşedintele României şi-l duceţi înainte."

Varujan Vosganian, deputat ALDE: "Ceea ce s-a petrecut în ultima lună este stânjenitor pentru calitatea vieţii politice de la noi. Avem un preşedinte pamfletar care trimite la Parlament pamflete."

Corneliu Bichineț, deputat PMP: "Asemuim acest buget cu Făt-Frumos din lacrimă, adică apare foarte greu."

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice: "Amendamentele sunt fără rost, fără sursă, se depăşesc anumite limite, totul e făcut în bătaie de joc."

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat bugetul pentru 2019 spunând că se bazează pe cifre nerealiste şi că nu asigură o bună funcţionare a instituțiilor-cheie. Iniţial, şeful statului a atacat bugetul la Curtea Constituţională, însă judecătorii CCR au decis că nu încalcă legea fundamentală.

Aşa cum a ieşit din Parlament, bugetul pentru 2019 se bazează pe o creştere economică de 5,5% şi un deficit bugetar de 2,76%, în ciuda estimărilor nefavorabile ale partenerilor externi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Bichineţ: Bugetul este ca Făt Frumos din lacrimă, adică apare foarte, foarte greu
Parlamentul a votat bugetul de stat pe 2019 în forma respinsă de Klaus Iohannis, fără modificări
VIDEO PROTVPLUS.RO