Boc: Banii publici se cheltuiau pe salarii mari si investitii fara folos

Ultima actualizare: 17-07-2012 23:10
Emil Boc

Cabinetul Boc isi va asuma raspunderea pentru proiectul privind restructurarea agentiilor guvernamentale, a anuntat primul ministru, dupa sedinta de Guvern de miercuri.


Principalul avantaj al proiectului il reprezinta economiile la buget, a precizat premierul, care a declarat ca pana acum, banii publici erau cheltuiti pe salarii mari si investitii fara folos.

Potrivit lui Boc, chiar si astazi exista foarte multe agentii de stat care utilizeaza discretionar banii primiti, fara sa tina cont de interesul public. "Banii au fost cheltuiti pentru ambarcatiuni si zeci de masini de lux", a adaugat primul ministru.

Emil Boc a calificat astfel de cheltuieli abuzive drept "o golaneala", spunand ca este inaceptabil ca pentru angajatii din educatie, de exemplu, banii publici sa fie dramuiti cu atentie, iar la altii sa fie cheltuiti discretionar.

"Toti bugetarii trebuie sa aiba tratament egal, in functie de munca prestata", a mai afirmat seful Guvernului.

Premierul a dat drept exemplu negativ Inspectoratul de Stat in Constructii, unde "s-au facut eforturi ca banii sa fie cheltuiti si sa nu fie dati inapoi". Boc a dat si cateva exemple de cheltuieli abuzive facute de aceasta institutie, care a avut cheltuieli de 53 de milioane de euro, in conditiile in care doar noul sediu a costat 16 milioane de euro. Astfel, Inspectoratul de Stat in Constructii a achizitionat rulete in valoare de 360.000 de euro, iar conducerea intentiona sa cumpere echipamente pentru videoconferinte care ar fi costat 480.000 de euro.

"Guvernul nu va modifica numarul de semnaturi necesare unui persoane pentru a candida la Presedintie, nu va introduce obligativitatea depunerii vreunei sume de catre candidat si nu va modifica alte conditii legate de depunerea candidaturii", a mai anuntat primul ministru.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO