Berceanu: Demisionez din toate functiile din filiala Dolj daca mi se impune sustinerea lui Solomon

06-03-2012 10:19


Radu Berceanu

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat, luni, ca va demisiona din toate functii detinute in filiala Dolj a partidului daca i se va impune sa-l sustina pe candidatul UNPR la Primaria Craiova Antonie Solomon.

"Eu demisionez daca il impune (pe Antonie Solomon –n.r.) de la centru. Raman membru PDL, demisionez din toate functiile de acolo, sa se duca ei sa faca campanie", a afirmat Radu Berceanu, intrebat ce va face daca PDL ii va impune de la centru sustinerea candidaturii lui Antonie Solomon la primaria Craiova.

Berceanu a adaugat ca va ramane simplu membru al partidului, daca "mai doreste cineva”" "Daca nu, eu pot sa renunt si la asta", a adaugat el. Senatorul PDL a mai spus ca intotdeauna a fost adeptul disciplinei de partid si atunci cand se ia o decizie toata lumea o respecta, iar cei care nu vor sa o respecte, au optiunea sa demisioneze.

Radu Berceanu a aratat ca PDL are un cod etic si DNA i-a reprosat ceva lui Solomon deoarece acesta a stat 6 luni si jumatate la puscarie. "Nu i-am reprosat eu lui Solomon, i-a reprosat DNA. Daca ai stat 6 luni si jumatate la puscarie inseamna ca e o problema pe acolo. Dupa aia, un an si jumatate el nu a avut drept sa-si exercite mandatul de primar, asa ca nu putem sa fim acum ca un ghiocel", a adaugat senatorul PDL.

El a mai aratat ca nu are o problema cu UNPR si ca are o relatie buna cu cei care sunt in acest partid in judetul Dolj, dar nu poate fi aplicat protocolul de colaborare acolo deoarece DNA impiedica, precum si codul etic al PDL. Senatorul PDL a spus ca nu doreste sa influenteze deciziile UNPR si ca PDL din Dolj are candidatii sai, iar UNPR din Dolj are candidatii sai.

Berceanu a adaugat ca Solomon a fost la PDL, inainte de a trece la UNPR si ca protocolul coalitiei interzice ca un partid din coalitie sa ia oameni de la alt partid din interior. El a aratat ca se indoieste ca presedintele PDL Emil Boc sustine aceasta situatie deoarece acesta a fost unul dintre sustinatorii Codului etic, dar ca Boc nu i-a dat nicio alta solutie.

UNPR ii transmite senatorului PDL Radu Berceanu ca nu permite ofensele si limbajul de neacceptat si absolut inadecvat si il sfatuieste pe acesta sa isi "cantareasca vorbele cu responsabilitate si decenta", mentionand ca Antonie Solomon este un primar iubit de comunitate.

Senatorul Radu Berceanu s-a opus, in sedinta Colegiului Director al PDL de duminica, deciziei privind aliantele la nivel local, precizand ca PDL nu il va sustine pe Antonie Solomon pentru ca "este un puscarias", scrie "Gandul".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO